ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.10.12

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

*Το κείμενο είναι του αείμνηστου συγχωριανού μας Γεωργίου  Αθανασίου Γαιτάνη και είναι άγνωστο σε μένα το πότε έχει γραφτεί 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΗΜΑΤΟΣ
Γεώργιο Αθανασίου Γαιτάνη

« Βιβλίο στο οποίο  σας γνωρίζω τις οικογένειες  του χωριού μας και τους συγγενείς κάθε μιάς  από αυτούς που γνώρισα προσωπικά ο ίδιος »

Ευχαριστώ τα τέκνα του αείμνηστου Γεωργίου Αθ.Γαιτάνη  Ιωάννα και Σταυρούλα για την παραχώρηση προς δημοσίευση του σπουδαίου έργου του πατέρα τους για το χωριό μας με τον τίτλο .
«Οι οικογένειες της Μεταμόρφωσης »
 Βασίλης Μανιάτης

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Α
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  με καταγωγή από το Μανιάκι ,παντρεύτηκε  αδελφή  του Νικολάου Βάγγαλη του Ανδρέα και απέκτησε πολυμελή οικογένεια  ( 8 παιδιά )
Τέσσερα αγόρια και Τέσσερα  κορίτσια  τα ονόματα των οποίων είναι :
Ανδρέας ,Δημήτρης ,Κωνσταντίνος ,Φωτούλα ,Γιαννούλα ,Ελένη και Αθηνά
Β
ΒΑΓΓΑΛΗΣ  ( πολλές οικογένειες με το επώνυμο Βάγγαλης  χωρίς να έχουν στενή συγγένεια μεταξύ τους .Αρχίζω την καταγραφή από την οικογένεια της συζύγου μου .
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΓΓΑΛΗΣ του Στέλιου ο οποίος απέκτησε τέσσερα παιδιά τους :
Κώστα,Ιωάννη  ,Στέλιο και Γεώργιο
Ο Στέλιος δεν απέκτησε οικογένεια  ο Γιάννης και ο Γιώργος παστρεύθηκαν στην Χώρα και απέκτησαν πολυμελείς  οικογένειες ο καθένας.
Ο Κώστας ο οποίος ήταν και πεθερός μου παντρεύτηκε εδώ στο χωριό και απέκτησε  ‘Εξι παιδιά ( Τέσσερα αγόρια και Δύο Κορίτσια )  τους  :
Ανδρέα , Άγγελο , Γιάννη ,Νίκο την Φωτούλα και την Νικολέτα  η οποία είναι  γυναίκα μου και μαζί της  απέκτησα τις δύο κόρες μου  Ιωάννα και  Σταυρούλα .
Η Ιωάννα  παντρεύτηκε στην Επαρχία Θηβών  με τον Νικόλαο Προκοπίου και απέκτησε Δύο Κόρες ενώ η Σταυρούλα παντρεύτηκε στην Θεσσαλονίκη αποκτώντας και αυτή δύο Κόρες .
Ο Ανδρέας παντρεύτηκε εδώ στο χωριό με την κόρη του Παναγιώτη Γιαννόπουλου  Ευσταθία  και απέκτησε Τέσσερα παιδιά Δύο αγόρια και  Δύο κορίτσια  την
Σταυρούλα  η οποία παντρεύτηκε στο χωριό τον Ηλία Ρούσσο και απέκτησαν Δύο παιδιά την Παναγιώτα  και τον Αντώνη  ο οποίος απέκτησε και αυτός Δύο παιδιά τον Ηλία και την Σταυρούλα .
-Τον Κωνσταντίνο που παντρεύτηκε στην Αθήνα και απέκτησε δύο παιδιά
-  τον Ιωάννη που παντρεύτηκε στην Αθήνα και απέκτησε και αυτός δύο παιδιά
Ο Άγγελος  παντρεύτηκε την Ηλέκτρα   Κοσμοπούλου του Κυριάκου και απέκτησαν Τρία παιδιά την Σταυρούλα την Χριστίνα και τον Κώστα  οι οποίοι  μένουν και εργάζονται στην Καλαμάτα με μικρές οικογένειες .
Ο Γιάννης και ο Νίκος δεν απέκτησαν  οικογένειες
Η Φωτούλα παντρεύτηκε τον Κων/νο Παναγιωτόπουλο από την Μεσσήνη και απέκτησε πολυμελή οικογένεια   ( Οκτώ παιδιά ) και μένουν στην Αθήνα
ΒΑΓΓΑΛΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ και ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ  του Ανδρέα 
Ο Χρήστος παντρεύτηκε την Κωνσταντίνα Παναγοπούλου από το Κοντογόνι και απέκτησαν δύο παιδιά  τον Στάυρο και την Ιωάννα η οποία διαμένει στην Αυστραλία η οποία παντρεύτηκα τον Ιωάννη Ματσακά από το Στυλιανού και απέκτησαν ένα Γιό.
Ο Σταύρος  παντρεύτηκε την Παρασκευή Τσορώνη από το Βλαχόπουλο και απέκτησαν Δύο παιδιά  τον Χρήστο και την Κωνσταντίνα
Ο Γρηγόρης παντρεύτηκε την Σταυρούλα  Πετροπούλου με τη οποία απέκτησε πολλά τέκνα .-Την  Βασιλική η οποία παντρεύτηκε τον Μιλτιάδη  Παυλόπουλο  από την Χώρα,  
-την  Ευγενία η οποία παντρεύτηκε τον Κων/νο  Καράμπελα στο χωριό μας ,
-την Ανδριάνα η οποία παντρεύτηκε στην Πελεκανάδα και μένει στην Καλαμάτα  ενώ αυτή με την σειρά της απέκτησε την Γεωργία η οποία παντρεύτηκε τον Δημήτρη Κατσούλα στο Δήλεσι Αττικοβοιωτίας  με παιδιά .
-Την Ελένη η οποία παντρεύτηκε στην Πύλο και απέκτησε δύο κόρες
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ  
Με αδελφές  την Κωστούλα και  την Φωτούλα.
Η  Κωστούλα παντρεύτηκε στην Αγορέλισσα  και η Φωτούλα στο Καραμανώλη .
Ο Πέτρος παντρεύτηκε εδώ στο χωριό με  την Νικολέτα  Καλογεροπούλου και απέκτησε τρία παιδιά ,τον Χρήστο , τον θεόδωρο και την Βασιλική .
Η  Βασιλική παντρεύτηκε στο Βλαχόπουλο με τον Γιάνναρη και απέκτησε Δύο παιδιά τα οποία μένουν στην Αθήνα.
Ο Θεόδωρος  παντρεύτηκε αποκτώντας  δύο παιδιά και   κατοικεί στην Αθήνα .
Ο Χρήστος  έμεινε εδώ στο χωριό παντρεύτηκε την κόρη του Γιάννη Πανταζή από την Μεταξάδα  ,Φωτούλα και απέκτησαν  ένα γιό τον Πέτρο .
ΒΑΓΓΑΛΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 
Παντρεύτηκε Δύο φορές την πρώτη του γυναίκα την έλεγαν Μηλιώ και έκαναν μία κόρη την Ιωάννα  η οποία παντρεύτηκε τον Γεώργιο Τσορώνη από την Χώρα  αλλά δεν απέκτησαν παιδιά .
Με την δεύτερη γυναίκα του την Κατερίνη που ήταν από το Κοντογόνι  ( Κατσούλα ) έκαναν Δύο παιδιά τον Ανδρέα και τον Παναγιώτη .
Ο Ανδρέας παντρεύτηκε την Μαρία Καράμπελα του  Ιωάννη και απέκτησαν δύο παιδιά ,την Κατερίνα η οποία παντρεύτηκε στην Αθήνα και απέκτησε ένα γιό και τον Νίκο ο οποίος παντρεύτηκε  με την Ακριβή από την Χώρα και κατοικούν στο χωριό .
Ο Παναγιώτης  παντρεύτηκε με την Αγαθή Μαθιοπούλου από το Στυλιανού και απέκτησαν δύο κόρες ,την Κατερίνα και την Μηλιά η οποία παντρεύτηκε στην Αθήνα.
Η Κατίνα  παντρεύτηκε τον κο Γιάννη από το Πετρίτσι και απέκτησαν δύο παιδιά
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
Παντρεύτηκε την  Αθανασία Μαγγανά από  Μεταξάδα και απέκτησαν Τρία παιδιά, τον Νίκο τον Παναγιώτη και τον Δήμο.
-Ο Νίκος παντρεύτηκε την Μάρθα  Χριστοφιλοπούλου του Ιωάννη  και απέκτησαν Τέσσερα παιδιά . Τον  Κώστα , τον Γιώργο , τον Ιωάννη και τον Παναγιώτη ,όλα παντρεμένα με παιδιά .
Ο Κώστας μένει στην Κύπρο  έχει ένα παιδί  , ο Παναγιώτης στην Αγγλία ενώ ο Γιάννης και ο Γιώργος στην Αθήνα.
-Ο Δήμος  παντρεύτηκε την Διονυσία Νικολοπούλου  μένει στο χωρίο και απέκτησαν τρία παιδιά ,την Βούλα τον Κώστα και την Νικολέτα παντρεμένα όλα στην Αθήνα με οικογένειες .
Ο  Παναγιώτης παντρεύτηκε και μένει στο χωριό απέκτησε δύο παιδιά  μία κόρη παντρεμμένη στους γαργαλιάνους και ένα γιό τον Κώστα που παντρεύτηκε και μένει στην Ρόδο .
ΒΑΓΓΑΛΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 
Απέκτησε Πέντε παιδιά  τον Ιωάννη τον Κώστα  ,την Ρήνα την Μαρία και την Κική .
Ο Γιάννης παντρεύτηκε  την Χρυσαυγή  κόρη του Θεμιστοκλή Δημητρακόπουλου από το Στυλιανού  και απέκτησε τρία παιδιά την Παναγιώτα παντρεμένη στο Πύργο Τριφυλίας ,την Αριστέα παντρεμένη και αυτή στον Πύργο με παιδιά και τον Αριστείδη παντρεμένο στους Γαργαλιάνους με Δύο παιδιά .
Ο Κώστας παντρεύτηκε την Τασία Στεφανοπούλου από το Παιδεμένου και απέκτησε δύο παιδιά τον Αριστείδη μένει στην Αθήνα  και τον Θανάσση που παντρεύτηκε και μένει και αυτός στην Αθήνα .
Η Ρήνα η Μαρία και η Κική παντρεύτηκαν και αυτές και απέκτησαν οικογένειες  με παιδιά
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΙΜΙΖΑΣ ) του Παντ/νος και Αικατερίνης
Απέκτησε Πολυμελή οικογένεια τον Πανάγο ,τον Λάμπρο την Βασιλική την γεωργία και την Νικολέτα .
Τα κορίτσια παντρεύτηκαν εδώ στο χωριό και απέκτησααν παιδιά .
Ο Πανάγος στην Αθήνα και ο Λάμπρος παντρεύτηκε εδώ στο χωριό με την Χριστίνα κόρη του Ηλία  Ρούσου  και απόκτησαν Πέντε παιδιά  ,την Βασιλική παντρεμένη στην Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Μπαιρακτάρη με παιδιά ,την Κατερίνα και αυτή  παντρεμένη στην Θεσσαλονίκη με παιδιά ,την Ευαγγελία παντρεμένη στην Χώρα με τον Θεόδωρο Τσορώνη με Ένα παιδί τον Κωνσταντίνο στην  Αυστραλία και τον Παύλο παντρεμμένο εδώ στο χωριό με την Δήμητρα Λαμπίρη από Μεταξάδα με την οποία έχει αποκτήσει Τέσσερα παιδιά την Χριστίνα ,τον Λάμπρο ,τον Κώστα και την Σοφία .
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ( ΣΙΜΙΖΑΣ )
Απέκτησε  Έξι παιδιά ,τον Γιάννη ,τον Σταύρο ,τον Νίκο,τον Σπύρο ,τον Φώτη και την Ντίνα .
Ο Γιάννης παντρεύτηκε στην Σπάρτη ,Ο Σταύρος παντρεύτηκε και έμεινε στο χωριό αποκτώντας πολυμελλή οικογένεια με Τέσσερα παιδιά ,τον Παναγιώτη ,τον Γιώργο ,τον Κώστα και την Αρχοντούλα .
Ο Σπύρος και ο Νίκος παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά στην Αθήνα .
Η Ντίνα παντρεύτηκε στην Χώρα με τον Ιωάννη Μαγγανά και απόκτησαν  παιδιά
Ο Φώτης παντρεύτηκε την κόρη του Νικολόπουλου Ηλία και απέκτησε δύο κόρες την Βούλα και την Βάσω οι οποίες παντρεύτηκαν  και οι δύο τους στην Μεσσήνη και απέκτησαν παιδιά .  Και Τον Ηλία που ήταν αστυνομικός και πέθανε  σε νεαρή ηλικία
ΓΟΥΛΕΑΣ  ΣΑΡΑΝΤΟΣ 
Παντρεύτηκε στο χωριό την Αικατερίνη Μηλαδελφή του Νικολάκη του Μανιάτη  ( από Πατέρα ) και απέκτησαν δύο παιδιά  ,
-την Παναγιώτα που παντρεύτηκε τον Αντώνη  Ρούσο του Ηλία και απέκτησαν δύο παιδιά τον Ηλία  παντρεμένο με την Βούλα κόρη του Ανδρέα Βάγγαλη και απόκτησαν δύο παιδιά τον Ηλία και την Σταυρούλα
Την Βασιλική που παντρεύτηκε τον Βασίλη Μαρκόπουλο από το Χατζή και απέκτησαν δύο παιδιά ,τον Σαράντο παντρεμένο με την Τασία με καταγωγή από το Παιδεμένου και την Κατίνα παντρεμένη με τον Δημήτρη Κανελλόπουλο από τα Καλάβρυτα και έχουν ένα γιό τον Κώστα  .
Ο Σαράντος με την Τασία απέκτησαν  δύο παιδιά τον Βασίλη και την  Γεωργία που μένουν στην Καλαμάτα


Γ. ΓΑΙΤΑΝΗΣ   ( η οικογενειά μου )
Παναγιώτης ,Νικόλαος ,Κωνσταντίνα και Αθανάσιος  ο πατέρας μου ο οποίος παντρεύτηκε τρείς φορές .
Η Πρώτη του γυναίκα ήταν από το Μανιάκι και λεγόταν Πετροπούλου  με ένα παιδί την Αναστασία.
Η Δεύτερη ήταν από Καραμανώλη και λεγόταν Χατζή Νικολέτα με ένα παιδί  τον Κωνσταντίνο.
Με την Τρίτη  του γυναίκα Αθανασοπούλου Γιαννούλα απέκτησε πολύτεκνη οικογένεια με έξι παιδιά εν τη ζωή και μερικά χαμένα .
Φώτης ,Λαμπρινή,Θεοχάρης ,Γεώργιος ,η Αφεντιά μου ,Σωκράτης και Ευγενία .
Ο Φώτης  παντρεμένος με την Ιουλία Λυκοτραφίτη από τον Νερόμυλο ααπέκτησε πολύτεκνη οικογένεια .
Ο Αναστάσιος παντρεμένος εδώ  με την Τασία Χ.με ένα παιδί ενώ απέκτησε ακόμα Δύο τον Θανάσση και τον Γεώργιο ( Μαρίνη ή Γιαννόπουλο) με ένα παιδί την Τασία παντρεμμένη στην Καλαμάτα με τον Ιωάννη Μάλαμα αποκτώντας Τέσσερα παιδιά .
Τον Αθανάσιο παντρεμένο με την Παναγιώτα Χρήστου Σταθοπούλου  και απέκτησαν Τρία παιδιά
Τον Βασίλειο ,ο οποίος είναι Ιερέας του Χωριού μας ο οποίος παντρεύτηκε ο οποίος παντρεύτηκε την Δήμητρα  Πουλογιαννοπούλου από τον Νερόμυλο και απέκτησαν Τρία παιδιά ,τον Αναστάσιο,  τον Δημήτρη και τον Νικόλαο .
Ο Θεοχάρης παντρεύτηκε  την Ελένη Ματζαράκη  από τον Νερόμυλο  και απέκτησαν δύο Παιδιά ,Η κόρη του Ιωάννα παντρεύτηκε  τον Λάμπρο Σταθόπουλο από το Μανιάκι και απέκτησαν Δύο παιδιά τον Λάμπρο και την Μαρία .
Η Λαμπρινή παντρεύτηκε με τον Παναγιώτη Δρακόπουλο από το Γκρούστεση ( Χαραυγή ) και απέκτησαν Τρία παιδιά  ,τον Θανάσση που πέθανε σε νεαρή ηλικία .την Μαρία που παντρεύτηκε στο χωριό μας τον Αντώνη Σπυρόπουλο  και απέκτησαν Δύο παιδιά  τον Κώστα που υπηρετεί στο πυροσβεστικό σώμα στην Αθήνα ,και την Γεωργία  παντρεμένη στην Καλαμάτα  και τον Αναστάσιο (Τάσος ) παντρεμένο  με την Ευσταθία Γιοργιοπούλου από το Ραυτόπουλο , με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά ,τον Παναγιώτη και τον Θανάση .
Τον Γεώργιο  ,παντρεμένο με την Νικολέτα  Κων.Βάγγαλη αποκτώντας Δύο παιδιά ,την Ιωάννα  η οποία είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Προκοπίου στο Κλειδί  Θηβών ,έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά.
Και την Σταυρούλα  παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τσαντήλα  .απέκτησαν δύο παιδιά και μένουν στην Άνω Τούμπα θεσσαλονίκης .
Τον Σωκράτη   παντρεμένο στην Καλαμάτα με την Αγγελική  από Λέικα με Δύο παιδιά την Άννα και την Ευαγγελία παντρεμένες  με δύο παιδιά η κάθε μία.
Την Ευγενία ,παντρεμένη   στο Ζαίμογλι με τον Δημήτριο Γιαννόπουλο του Κων/νου με Τρία παιδιά ,την Παναγιώτα παντρεμένη στην Αθήνα με παιδιά ,την Κατερίνα και αυτή  και τον Κώστα  ο οποίος παντρεύτηκε και διαμένει και αυτός στην Αθήνα .
ΓΑΙΤΑΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Παντρεύτηκε την Παναγιώτα Χρονά από το Βλαχόπουλο και απέκτησαν Τέσσερα παιδιά , τον Δήμο ,τον Νίκο ,τον Γεώργιο και την Βασιλική .
Ο Δήμος  παντρεύτηκε με την Βασιλική του Γιώργη  του Χριστοφιλόπουλου  κόρη και απέκτησαν Τέσσερα παιδιά ,τον Θεόδωρο,τον Δημήτρη ,τον Παναγιώτη και τον Γεώργιο  .
Ο Θόδωρος παντρεύτηκε στην Αθήνα με την κ.Μαρία και απέκτησαν Δύο παιδιά ,τον Βασίλειο  ο οποίος ήταν καθηγητής Θεολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δημήτριο καθηγητής αι αυτό στην Αθήνα
Ο Δημήτρης παντρεύτηκε στο χωριό με την Μαρία Βάγγαλη του Αριστείδη και απέκτησαν δύο παιδιά την Βασιλική και την Τούλα παντρεμμένες με παιδιά .
Ο  Νίκος παντρεμένος στην Αθήνα χωρίς παιδιά .
Ο Γιώργος παντρεμένος στην Αθήνα με την κα Μαρία με την οποία απέκτησαν Δύο παιδιά τον Τάκη και την Κούλα
*ο Παναγιώτης του Δήμου Γαιτάνη  γιός  παντρεύτηκε στην Αθήνα με την κα Βάσω και απέκτησαν Δύο παιδιά ,τον Δήμο ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα σε νεαρή ηλικία και την Τίτσα  παντρεμένη στην Αθήνα .
Και ο Γεώργιος του Δήμου παντρεμμένος στην Θεσσαλονίκη με την κα Ασημίνα με ένα παιδί την Βασιλική .παντρεμένη.
Η Βασιλική αδελφή του Δήμου  του Γιώργου και του Νίκου παντρεύτηκε στο Κορυφάσιο με τον Χαράλαμπο Κωτσιόπουλο και απέκτησαν Τέσσερα παιδιά .
ΓΑΙΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Παιδί του  του Παναγιώτη ο οποίος παντρεύτηκε στην Αθήνα και δεν απέκτησε παιδιά
Ο Νικόλαος  Γαιτάνης  παντρεύτηκε με την Πραξία το γένος Βάγγαλη απέκτησε Τρία παιδιά ,τον Αριστομένη ,τον Κώστα και την Βασιλική.
Ο Κώστας παντρεύτηκε με την Αγγελική από τον Πλάτανο και απέκτησαν Μία κόρη την Ακριβή .
Η Βασιλική παντρεύτηκε τον Γεώργιο Γαλάνη  από Μπουρτζάκη και απέκτησαν Δύο παιδιά τον Κώστα και την Δήμητρα
Ο Κώστας παντρεύτηκε στο χωριό και απέκτησε δύο κόρες
Ο Αριστομένης (Μένης ) παντρεύτηκε με την Ευτυχία από το Ράδου και απέκτησαν Εφτά παιδιά ,τον Νίκο ,την Πραξία ,την Γιαννούλα ,την Σοφία ,την Αντωνία ,τον Γεώργιο και τον Παναγιώτη.
Η Πραξία ,η Γιαννούλα ,η Σοφία και η Αντωνία παντρεύτηκαν στην Αθήνα και απέκτησαν παιδιά
Ο  Νίκος  έχασε την ζωή του σε τροχαίο  στην Καζάρμα σε νεαρή ηλικία
Ο Γεώργιος παντρεμένος με ένα παιδί .
Και ο Παναγιώτης παντρεμένος με την κα Ανδρονίκη από Αθήνα  με Έξι παιδιά
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Παντρεύτηκε με την Σοφία ( δεν είμαι σίγουρος για την οικογένεια της ,πιθανόν να ήταν η καταγωγή της από την οικογένεια Καρίγιαννη ).
Απέκτησαν πολλά παιδιά ,τον Σωκράτη ,τον Ανδρέα ,την Γεωργία ,την Ευσταθία και την Σοφία .
Ο Σωκράτης ήταν  γιατρός στην Αθήνα ,παντρεμένος με Δύο παιδιά τον Τάκη και την Σοφία.
Ο Ανδρέας παντρεύτηκε με την Μαρία  Σταυριανοπούλου από το Παιδεμένου απέκτησε Τρία παιδιά τον Θεόδωρο ,Γιατρό μικροβιολόγο ,Βιοχημικό στην Αθήνα  ο οποίος απέκτησε ένα γιό τον Ανδρέα  Γιατρό Χειρούργο παντρεμένο με γυναίκα γιατρό μένει και εργάζεται στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης έχουν αποκτήσει δύο παιδιά .
Την Σοφία  η οποία παντρεύτηκε τον γιατρό Γεώργιο Αντωνόπουλο ( Κούπα ) από την Πελεκανάδα αλλά δεν απέκτησαν παιδιά .
Η Αντωνία παντρεύτηκε στην Αθήνα και απέκτησε δύο παιδιά τον Μανώλη ( ηθοποιός ) και την Μαριάννα παντρεμένη με παιδιά
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Ο Γιαννόπουλος Διονύσιος  ήταν  από το Βλαχόπουλο αλλά παντρεύτηκε εδώ στο χωριό με την Λαμπρινή Χ.Ρούσου και απέκτησαν Δύο παιδιά ,την Βασιλική και τον Δημήτρη .
Η Βασιλική  παντρεύτηκε με τον Βασίλη Νικολόπουλο του Δημητρίου και απέκτησαν Τρία παιδιά ,τον Δημήτρη ,τον Πέτρο και την Ελένη .
Ο Δημήτρης ,γιατρός Καρδιολόγος παντρεύτηκε στην Καλαμάτα  και απέκτησε δύο παιδιά τον Βασίλη και τον Νίκο .
Η Ελένη παντρεύτηκε στην Αθήνα και απέκτησε δύο παιδιά ,τον Λάμπρο και την Ειρήνη .
Ο Πέτρος παρέμεινε ανύπαντρος και μένει στην Καλαμάτα.
Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος παντρεύτηκε με την Φωτούλα από το Βλαχόπουλο και απέκτησαν Δύο Παιδιά ,τον Διονύσιο και τον Παναγιώτη .
Ο Διονύσιος παντρεύτηκε με την κωνσταντίνα μαρκοπούλου του Νικολάου και απέκτησαν δύο παιδιά
Ο Παναγιώτης υπηρετεί στην αστυνομία είναι παντρεμένος και αυτός με Δύο παιδιά .
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ …..Συνεχίζεται