ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

4.9.17

Η παρολίγον καταστροφή Πελοποννήσου και Κρήτης το 2002 από μετεωρίτη και πώς απεκρύβη το γεγονός

ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ !!!

 ΘΑ ΣΗΚΩΝΕ ΠΑΛΙΡΡΟΙΚΟ ΚΥΜΑ (ΤΣΟΥΝΑΜΙ) ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !

Από καθαρή τύχη γλίτωσε η Νότια Πελοπόννησος, η Κρήτη και οι ακτές της Λιβύης και της Βορείου Αφρικής το 2002 από την ολική καταστροφή, αποκαλύπτεται σήμερα 15 χρόνια μετά το περίφημο "Συμβάν της Ανατολικής Μεσογείου" όταν ένας μετεωρίτης στις 6 Ιουνίου 2002 τελικά εξερράγη σε συντεταγμένες 34ºN 21ºE, επάνω από την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη, την Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγο πριν πέσει στην θάλασσα!
Η έκρηξη υπολογίστηκε ότι είχε ισχύ 26 κιλοτόνων - ήταν, δηλαδή, διπλάσια από αυτήν της Χιροσίμα και αν δεν είχε εκραγεί θα είχε πέσει στο Λιβυκό Πέλαγος και θα είχε δημιουργήσει ένα παλιρροϊκό κύμα ύψους δεκάδων μέτρων που θα κτυπούσε τις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου και της νότιας Κρήτης και θα προκαλούσε καταστροφή ανάλογη με αυτή που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης περί το 1600 π.Χ. και μάλλον είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ή την παρακμή του μινωικού πολιτισμού.
Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι ήταν 10-12 ΚΤ η ισχύς του, αλλά μεταγενέστερες αναλύσεις αποκάλυψαν ότι ήταν υπερδιπλάσια!

Ο αστεροειδής είχε διάμετρο 10 μέτρων και δεν εντοπίστηκε καθώς πλησίαζε τη Γη, αλλά ευτυχώς καταστράφηκε ενώ είχε περάσει τα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας και κατευθυνόταν προς την επιφάνεια του πλανήτη, κάπου προς το Λιβυκό Πέλαγος.
Η Νότια Πελοπόννησος και η Κρήτη πολύ δύσκολα θα είχαν διασωθεί, τουλάχιστον οι νότιες περιοχές τους, αφού κύματα ύψους 30 μέτρων θα τις έπλητταν , όπως αντίστοιχα και τις ακτές της Λιβύης.
Την έκρηξη στην ατμόσφαιρα κατέγραψαν δορυφόροι και σεισμογραφικά κέντρα, όπου όλοι θεώρησαν ότι πρόκειται είτε για πυρηνική δοκιμή κάποιου κράτους, είτε για πυρηνικό ατύχημα.
Οταν διακριβώθηκε περί τίνος ακριβώς επρόκειτο, το θέμα αποσιωπήθηκε για να μην υπάρξει πανικός από την ολική αποτυχία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης έλευσης μετεώρων.
Το αντικείμενο διαλύθηκε πλήρως και δεν διασώθηκαν ίχνη του.