ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6.7.17

ΜΕΘΩΝΗ - 8ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - "Μια βραδιά γεμάτη παράδοση "

Μια βραδιά γεμάτη παράδοση γεύτηκαν περί τα 1200 άτομα εχθές το βράδυ στο αντάμωμα των Συλλόγων του Δήμου Πύλου-Νέστορος που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης.

Στην άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με συντονιστή για φέτος τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης, οι σύλλογοι της περιοχής χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν
παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, την Πελοπόννησο, τα νησιά και τη Ανατολική Ρωμυλία. Την παράσταση έκλεψαν τα νεαρά μέλη των συλλόγων, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου, όπου μικροί και μεγάλοι, «κουβαλώντας» τα προικιά της νύφης, «έντυσαν» τον γαμπρό και με ντουφεκιές χόρεψαν για το μελλοντικό ζευγάρι.

Από τις παραδοσιακές φορεσιές-στολίδια μέχρι τη ζωντανή ορχήστρα και τα μαγειρεμένα τοπικά εδέσματα, τα μέλη των συλλόγων απογείωσαν το κέφι και έδωσαν στη βραδιά μια γεύση από τους παλιούς καιρούς με τους χορευτές να αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά των χορών από τις περιοχές που χόρεψαν.

Για σύμπνοια της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης αυτήν τη κρίσιμη εποχή που διανύει η χώρα μίλησε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα». Στον
χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης για την άριστη διοργάνωση του φετινού Ανταμώματος, τονίζοντας ότι ο Δήμος συνεχίζει δυναμικά τις ενέργειες υποστήριξης του πολιτισμού στην περιοχή μας με πολλά έργα εκμεταλλευόμενος ευκαιρίες χρηματοδότησης και από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Τον ενθουσιασμό της εξέφρασε στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο κοινό η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, συγχαίροντας τους
διοργανωτές που εμπνεύστηκαν αυτή την εκδήλωση, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οι σύλλογοι συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια αυτό τον θεσμό. Δεν παρέλειψε βέβαια στο λόγο της να συγχαρεί το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που υποστηρίζουν δράσεις που προάγουν την παράδοση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, τα μέλη του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ο τέως Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος.