ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

24.1.17

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Στα "κάγκελα" για τους δασικούς χάρτες - Αφανίζουν τους αγρότες !!!

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι της  Μεσσηνίας , πραγματοποιούν συσκέψεις και έκτακτα δημοτικά συμβούλια  προκειμένου μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο δίνεται από το Νόμο να υποβάλλουν ενστάσεις τόσο για τις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και για χωριά τα οποία εμφανίζονται στους χάρτες ως δάσος.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Πύλο  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών και την ανάγκη υποβολής ενστάσεων από πλευράς των πολιτών. στην σύσκεψη είχαν κληθεί να παρευρεθούν όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Διαμερισμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ισχύει με τους δασικούς χάρτες αλλά και για το περιθώριο αντίδρασης που υπάρχει.

Σε ψήφισμα  του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ότι η διαδικασία πρέπει να παγώσει η διαδικασία να καταργηθεί το χαράτσι των ενστάσεων και να δημιουργηθούν νέοι χάρτες με σύγχρονες μεθόδους φωτογράφησης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
 

1. Προσωρινή αναστολή της διαδικασίας για τον χαρακτηρισμό της εδαφοκάλυψης μέσα από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, προκειμένου να θεσπιστεί νέο σύγχρονο νομοσχέδιο, με αρκετά μεταγενέστερο έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας σε σχέση με το 1945. 

2. Κατάργηση του παραβόλου για την υποβολή αντίρρησης.

 3. Να μην επηρεαστεί η επιδότηση των καλλιεργειών από τα αποτελέσματα των Δασικών χαρτών που έχουν ως έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας το 1945.