ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

26.4.16

ΠΥΛΟΣ - Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Σαχίνη,Τσαμαδό ,Αναγνωσταρά και Σανταρόζα !

ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΑΧΙΝΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

  Με ευλάβεια τελέστηκε το πρωί της 26ης Απριλίου 2016, για πρώτη φορά, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων  εις μνήμην των ηρώων πεσόντων Σαχίνη, Τσαμαδού και Αναγνωσταρά καθώς και του Ιταλού φιλέλληνα Σανταρόζα.

  Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν στάθηκε δυνατή η μετακίνηση του κόσμου με τις λάτζες στην Σφακτηρία και έτσι η τελετή έγινε στον μόλο της Πύλου.

  Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης Δημήτριος, δήλωσε τα εξής: « Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την παρουσία σας σήμερα τιμάτε την μνήμη των ηρώων που δώσανε την ζωή τους για την ελευθερία αυτού εδώ του τόπου. Των ηρώων που με το σθένος και την ανδρεία τους
θυσίασαν την ζωή τους για να αποτάξουν τον αιγυπτιακό στόλο. ΉΡΩΕΣ που πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που ζω και κατάγομαι από τούτον εδώ τον ιστορικό τόπο. Θα ήθελα να γνωρίζετε όλοι πως η δημοτική αρχή θα φροντίσει η τελετή αυτή να οργανώνεται κάθε χρόνο στο μέλλον ώστε να απονέμονται στους ήρωες μας όλες οι τιμές καθώς πρέπει.»

Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το παρόν ήταν η κα Margherita Bovicelli Πρόξενος της Ιταλικής Πρεσβείας της νοτίου Πελοποννήσου, ο κ. Κορομηλάς Χρήστος , απόγονος του ήρωα
Αναγνωσταρά, , την περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειακός Σύμβουλος κος Χρονάς Άγγελος, το παρόν έδωσε και  ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Φιλιππόπουλος Λεωνίδας.

  Τέλος, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κος Αγγελόπουλος Πελοπίδας, Αντιναύαρχος και επίτιμος Α’ υπαρχηγός Λ.Σ κάνοντας μια εκτενή ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 26η Απριλίου 1825.