ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3.11.15

«Σήκωσαν » τα ελαιόπανα από χωράφι κατά την διάρκεια της νύχτας στην Μεταμόρφωση !

Τα τελευταία χρόνια  στην πολύπαθη περιοχή της Μεταμόρφωσης τα κρούσματα κλοπών διαρρήξεων και εμπρησμών έχουν πολλαπλασιαστεί. 

Στο στόχαστρο, αυτή την περίοδο, έχουν μπει  οι ελαιοκαλλιέργειες και τα εκεί αφημένα εργαλεία συλλογής του καρπού.
Κυρίως ελαιόπανα, πριόνια και οτιδήποτε άλλο κάνουν το λάθος οι παραγωγοί να αφήσουν στο κτήμα τους , προκειμένου να συνεχίσουν την επόμενη μέρα, καθώς η μεταφορά τους και η αποθήκευση σε ασφαλές μέρος δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. 
Σήμερα στην Μεταμόρφωση  διαπιστώθηκε ακόμα μία κλοπή σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σπίτια του χωριού
Οι δράστες πιθανόν παρακολουθούσαν την εν χηρεία ιδιοκτήτρια του ελαιώνα η οποία χθές βράδυ άφησε τα ελαιόπανα προκειμένου σήμερα το πρωί να αρχίσει η συγκομιδή των ελιών
Κατά την διάρκεια της νύχτας «απαλλοτρίωσαν » τουλάχιστον τέσσερα από αυτά και πιθανότατα τα φόρτωσαν σε κάποιο όχημα και εξαφανίστηκαν
Η  ιδιοκτήτρια  του ελαιώνα διαπίστωσε  νωρίς το πρωί την κλοπή  όταν πήγε στο κτήμα με τους εργάτες  να εργαστούν.
 Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζουμε αν καταγγέλθηκε στην αστυνομία.
Δυστυχώς, όμως, λίγοι είναι εκείνοι που θα απευθυνθούν τελικά στην αστυνομία, ακόμη και σε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπής γεωργικών μηχανημάτων από κτήματα και αποθήκες…
Ίσως από φόβο μην βρεθούν μόνιμα στο στόχαστρο αυτών που τα τελευταία χρόνια πυρπολούν και κλέβουν ανενόχλητοι σπίτια αποθήκες και κτήματα στην Μεταμόρφωση ή ίσως επειδή εσφαλμένα θεωρούν ότι… δεν αξίζει τον κόπο. 
Η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη και φυσικά αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει όπως έχουν δείξει έως τώρα τα διαδοχικά κρούσματα στην περιοχή
Τουλάχιστον οι πολίτες  να καταγγέλλουν τα συμβάντα  ίσως κάποια στιγμή οι αστυνομικές αρχές της περιοχής δεήσει και ασχοληθούν ενεργά με το «φαινόμενο » Μεταμόρφωση .
Ακόμη, οι πολίτες που διατηρούν αγροκτήματα, πρέπει να ασφαλίζουν οι ίδιοι όσο μπορούν την περιουσία τους και να μην διευκολύνουν τους επιτηδείους, αφήνοντας εκτεθειμένα υλικά και εργαλεία που είναι απαραίτητα στη δουλειά τους.
Τέλος, ας ελπίσουμε ότι η αστυνομία  θα εντείνει τους ελέγχους στις αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη η ελαιοσυγκομιδή .