ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.4.15

Πεζοπορία την Κυριακή 19/4/2015 στον Μαγκλαβά



Διοργανώνεται και φέτος η καθιερωμένη πλέον ετήσια πεζοπορία στην όμορφη περιοχή του Μαγκλαβά από τοπικούς φορείς.

Πληροφορίες - δηλώσεις στα τηλ.: 6944311466 και 6972515775

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση για την εξόρμηση – εκδήλωση όπως έχει αναρτηθεί από τους διοργανωτές:

ΜΑΓΚΛΑΒΑΣ  το  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για 5η φορά διοργανώνουμε στο Μαγκλαβά πεζοπορία την Κυριακή 19 Απριλίου 2015. 
Στις 7:30 π.μ. τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν για Βλαχόπουλου από την Αριστομένους . (ΘΕΣΗ ΨΑΡΑΚΙΑ) Στις 8:00 π.μ. θα γίνει συνάντηση με τους υπόλοιπους πεζοπόρους της περιοχής στην Καζάρμα. 
Στην Συνέχεια τα λεωφορεία θα περάσουν από Άγιο Γεώργιο Βλαχόπουλου. Για το ναό θα μας δώσουν πληροφορίες φίλοι- εργαζόμενοι της εφορίας αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Στις 9:00 π.μ. θα ξεκινήσει περίπατος από τον έξω νέο δρόμο προς παναγίτσα. 
Εδώ θα γίνει μια στάση για απολαύσουμε από ψηλά την Πυλιακή πεδιάδα με τα χωριά της και την Πύλο- Σφακτήρια – Γιάλοβα –Γαργαλιάνους - Χώρα κ.λπ. Στην συνεχεία θα κατηφορίσουμε προς το ερειπωμένο χωριό Ματαράγκα και συνεχεία στο εκκλησάκι Αγίου Αντωνίου που ευτυχώς κάθε χρόνο είμαστε ομαδικά οι μονοί προσκυνητές (που από το 2011 είναι επισκέψιμο).
 Εδώ θα γίνει η καθιερωμένη σεμνή εορτή εις μνήμη πεσόντων της περιοχής και από την περιοχή των παλικαριών μας για την ελευθερία της πατρίδας μας. Στην συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο προς το Φουρτζή μέσα από την πανέμορφη διαδρομή που ξέρουμε και περνούμε το φυσικό τούνελ. 
Φέτος θα παραμείνουμε στο χωριού Φουρτζή εδώ θα μας περιμένουμε οι μαχητές της κουτάλας Στάθης και Βασίλης με το επιτελείο τους. Θα μας ετοιμάσουν μια μακαρονάδα με κυμά και μυζήθρα και ο φίλος Καρδάσης Ηλίας θα μας φτιάξει φρέσκα κωκ ημέρας. 
Τα καταστήματα του χωριού θα μας παραχωρήσουν τα τραπεζοκαθίσματα για να μας φιλοξενήσουν . 
Τα ποτά- νερά- αναψυκτικά θα τα αγοράσουμε μόνοι μας αυτοσερβιριζόμενοι από τα καταστήματα. Μετά το φαγητό θα πάμε βόλτα στην Φουρτζόβρυση και στους θολωτούς τάφους καμινιών. 
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν 4:00 μ.μ. (για Καλαμάτα μέσω του ανακαινισμένο δρόμου που θα ανοίξει αποκλειστικά για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα για την μεταφορά μας )

ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ