ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

20.2.15

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ - ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ "ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ " ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ "ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ "



50  ΧΡΟΝΙΑ  30.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ ΥΔΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΙΑΝΤΟΥ   στο τμήμα Αλικοντούζι - Αποθήκες ΑΣΟ Μεταμόρφωσης !

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, με τον Δήμαρχο Τρυφυλίας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, με θέμα την πορεία της μελέτης για την αλλαγή του κεντρικού αγωγού ύδρευσης «Πηγές Αλικοντούζη-Γαργαλιάνοι», την υλοποίηση της οποίας έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης “ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ”.

Εκτενέστερα, στη συνάντηση, εξετάσθηκε το γεγονός συνέχισης της μελέτης, για την αλλαγή του κεντρικού αγωγού από αμίαντο. Το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης είναι ύψιστης σημασίας, καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών σε ένα μεγάλο εύρος της Μεσσηνίας, και συγκεκριμένα σε περιοχές των δήμων Πύλου-Νέστορος, Τρυφυλίας και Μεσσήνης. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο όμορων δήμων στον τουριστικό τομέα και κατ’ επέκταση στην προώθηση της περιοχής αλλά και των προϊόντων της, ενώ δεν παρέλειψαν οι παραβρισκόμενοι να αναφερθούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και τις καταλληλότερες σχετικές μεθόδους.

Ο κ. Καφαντάρης δήλωσε: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος από τη σημερινή συνάντηση, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πιο σταθερές σχέσεις, δίνοντας προοπτική ανάπτυξης μέσω των συνεργασιών στην περιοχή μας.   
 Με τον κ. Κατσίβελα μας ενώνει φιλία χρόνων, γι’ αυτό μπορώ να πω με σιγουριά, ότι, ως δήμαρχος, θα δώσει περισσότερες προοπτικές στο Δήμο Τρυφυλίας και ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε προγράμματα τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.»

Από τη μεριά του ο κ. Κατσίβελας ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την άμεση κινητοποίηση στο αίτημά μου να συναντηθούμε σήμερα, καθώς και για τη μέχρι τώρα προσφορά του Δήμου Πύλου-Νέστορος στη λειτουργία του Συνδέσμου Ύδρευσης «ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» , ο οποίος έχει ως έδρα του τους Γαργαλιάνους. 

Με ακράδαντο γεγονός τη αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο δήμων και τους κοινούς αναπτυξιακούς στόχους, θα ήθελα να καλέσω τη Δημοτική Αρχή για πιο συχνές επαφές, ώστε να οριστικοποιήσουμε και τις προτάσεις που θα καταθέσουμε για τον τόπο μας.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Δαρσακλής, ο Αντιδήμαρχος Τρυφυλίας, κ. Γιάννης Αδρακτάς, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, κ. Νικήτας Κρίκας και ο Δημοτικός Υπάλληλος Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Καρβέλας.