ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

8.12.14

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας - Τι απαντά σε γονείς η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μεσσηνίας

           
 Μετά από επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές με γονείς , με αποστολή τηλεομοιοτύπων για έγγραφη ενυπόγραφη δέσμευση από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μεσσηνίας, κατορθώθηκε να γίνει πειστικά πιστευτή  η εξαγγελία διορισμού Αναπληρωτών καθηγητών που ανακοινώθηκε ήδη από το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου σε όλα τα ΜΜΕ της Χώρας και να λήξει η κατάληψη που διοργάνωσαν οι γονείς των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας Μεσσηνίας. 
Η κατάληψη του διδακτηρίου είχε γίνει από τις 5.30 το πρωί από  γονείς και παρά τις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή του Λυκείου, ότι το πρόβλημα έχει λυθεί από το Σάββατο, οι γονείς επέμειναν να καταλάβουν το Σχολείο.  Ζητήθηκαν διαβεβαιώσεις από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο οποίος τις παρείχε τηλεφωνικώς. Δεν έγιναν αποδεκτές και αξιώθηκε η παροχή γραπτών διευκρινήσεων, οι οποίες τάχιστα δόθηκαν με τηλεομοιότυπο. 
             Ούτε όμως αυτές είχαν την ενδεδειγμένη διατύπωση -κατά τους γονείς- και ζητήθηκε και επί πλέον δέσμευση που δόθηκε με  νέα επισημειωματική  χειρόγραφη καταχώριση  στο αρχικό κείμενο.  
           Ούτε και αυτή την φορά έγινε δεκτή η διαβεβαίωση και ζητήθηκαν ονοματεπώνυμα καθηγητών που θα πάνε στην Χώρα.   
             Δόθηκαν και αυτά με νέο φάξ και έπειτα ζητήθηκε να διευκρινιστεί ποίος από τους 3 καθηγητές Αγγλικής θα πάει. Εξηγήθηκε ότι σήμερα και αύριο Τρίτη παρουσιάζονται στην Καλαμάτα βάση διαταγής του ΥΠΑΙΘ οι υποψήφιοι και έχουν έλθει μόνο 2 από τους 10
(ώρα 08 π.μ. της Δευτέρας) που περιμένει η ΔΔΕ Μεσσηνίας. Μετά από πολλούς κόπους και περεταίρω διάλογο, οι γονείς επέμεναν να κάνουν την κατάληψη, παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης , των Διευθυντών των Σχολείων, του Δημάρχου Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρη  , όπως και του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Μεσσηνίαςκ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου . Το γεγονός της κατάληψης, περιήλθε εις γνώσιν του Εισαγγελέα Κυπαρισσίας από την Αστυνομία η οποία ήταν ενήμερη για το ενδεχόμενο κατάληψης από την προηγουμένη ημέρα από τον διευθυντή κ. Πέτρο Αναγνωστόπουλο. Ο Εισαγγελεύς,  έδωσε εντολές για   την εφαρμογή του νόμου, που –ως γνωστόν- προβλέπει ότι το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας του Σχολείου είναι αυτόφωρο και αυτεπάγγελτο. Ευτυχώς δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις και πείστηκαν οι γονείς να αποχωρήσουν την 12η  μ. αφού το πρόβλημα του Σχολείου είχε λυθεί ουσιαστικά πριν την κατάληψη.  Απ΄όσα γνωρίζουμε, ούτε συλλήψεις έγιναν , ούτε διώξεις , ούτε μηνύσεις .

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΠΛΑΤΑΡΟΣ

Μαθηματικός – Οικονομολόγος

ΜΔΕ στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών