ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

19.3.14

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας σε Τοπικά Διαμερίσματα της Δ.Ε.Παπαφλέσσα

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ, ΜΑΡΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

Τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στα αγροκτήματα των τοπικών διαμερισμάτων Μεταμόρφωσης, Μανιακίου, Μαργελίου και Παπαφλέσσα ξεκινά ο Δήμος Πύλου Νέστορος.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κ.  Δημήτρης Καφαντάρης, μαζί με τον ανάδοχο του έργου, κ. Ιωάννη Αργυράκη, υπέγραψαν, στις 14 Μαρτίου του 2014,  τη σύμβαση εκτέλεσης των εργασιών της πράξης «Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας πλην έδρας (Τ.Δ. Μεταμόρφωσης, Μανιακίου, Μαργελίου, Παπαφλέσσα» ,προϋπολογισμού μελέτης 565.000,00€. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Τομέας Περιφερειακά Προγράμματα, Υποτομέας Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου.

Η μελέτη αφορά στη βελτίωση διαφόρων τμημάτων αγροτικών οδών συνολικής έκτασης 4,162 μ. στα δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καφαντάρης: «Στην ουσία το έργο αυτό ενώνει τους οικισμούς του Δήμου τόσο μεταξύ τους όσο και με επαρχιακές οδούς. Έργα σαν και αυτό είναι σημαντικά καθώς παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις μεταφορές των αγροτών από και προς τους χώρους εργασίας τους. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου αλλάζουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα των αγροτών».

Η αγροτική οδοποιία περιλαμβάνει έργα πολύ μεγάλης σημασίας για τις αγροτικές περιοχές του Δήμου Πύλου Νέστορος. 
Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αγροτικές περιοχές, μειώνοντας στο ελάχιστο τις φθορές των αγροτικών μηχανημάτων και των μεταφορικών μέσων και δημιουργώντας ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης των πολιτών.
Το έργο αυτό όπως και πολλά άλλα είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας του Δήμου Πύλου Νέστορος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.