ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

23.11.13

ΠΥΛΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προχωρά στην έκδοση «Δημοτικής Κάρτας Αλληλεγγύης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων, της ένδυσης-υπόδησης, της παιδείας και της ιατρικής περίθαλψης, προκειμένου να ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι οικονομικά συνδημότες μας.

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και θα προβεί στην έκδοση Δημοτικής Κάρτας Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές και καθημερινές τους ανάγκες. Ο Δήμος έχει συνάψει συμφωνία συγκεκριμένης ετήσιας έκπτωσης προς τους δικαιούχους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν στα Κ.Ε.Π των Βλαχόπουλου, Μεθώνης, Πύλου, Χανδρινού, Χαρακοπιού, Χώρας, στο Δημοτικό Κατάστημα Κορώνης και στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, όπου μπορούν να ενημερώνονται και να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την έκδοση της Δημοτικής Κάρτας Αλληλεγγύης.

Τι είναι η Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης! Ο Δήμος θα εκδώσει και θα εφοδιάσει με ειδική ονομαστική κάρτα κάθε οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο που αποδεδειγμένα ανήκει σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1)      Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
2)      Άτομα με βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας
3)      Άνεργοι
4)      Πολύτεκνοι
5)      Μονογονεϊκές οικογένειες
6)      Ανασφάλιστοι

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1)      Εκκαθαριστικό Εφορίας
2)      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3)      Αποφάσεις αναπηρίας
4)      Προνοιακό επίδομα
5)      Κάρτα ανεργίας

Οι δικαιούχοι καλούνται να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά. Σε όλες τις περιπτώσεις το εκκαθαριστικό εφορίας είναι αναγκαίο.

Με την κίνηση αυτή ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες και τις επιπτώσεις τους στη διαβίωση των συμπολιτών μας, ευελπιστούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η ανταπόκριση των επιχειρηματιών υπήρξε άμεση και αυτό επιβεβαιώνει το αίσθημα αλληλεγγύης και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Ο Δήμος ευχαριστεί όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.