ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.7.13

Ημιορεινή και Ορεινή Πυλία ….Θλίψη και μόνο θλίψη.

Τα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλου –Νέστορος αργοπεθαίνουν και κανείς αρμόδιος δεν φαίνεται να συγκινείται.
Ο ορεινός όγκος  αιματοβαμμένων χωμάτων της Αμυγδαλίτσας και του Κουφιέρου της Μάλης οι παρυφές της οροσειράς Αιγάλεω (Αγιάς )   ζούν  το δικό τους δράμα.
Το δράμα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης.
Δεν χωράει αμφιβολία πως αρκετά χωριά της Ορεινής  περιοχής του δήμου Πύλου Νέστορος όπως συμβαίνει σε όλη την Μεσσηνία και κατ΄ επέκταση σε όλη την Χώρα οδηγούνται αμετάκλητα στην οριστική απαξίωση και την ερήμωση τους.
Σε λίγα χρόνια όπως πάμε, δεν θα μπορεί να τα διασχίζει κανείς.
Εμείς όμως αγαπάμε τον τόπο μας  θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, έως ότου αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών μας, μήπως επιτέλους κάνουν κάτι για να ανακόψουν αυτή την κατάντια.
Οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι ,Αντιπολίτευση έχουν τεράστιες ευθύνες για το χαμηλό επίπεδο υποδομών στα συγκεκριμένα χωριά  (Μανιάκι, Φλεσσιάδα ,Άνω και Κάτω Παπαφλέσσα , Παλαιό Λουτρό ,Μαργέλι ,Μεταξάδα ,Στυλιανού …η Βεριστιά και η Ποταμιά  έμειναν πλέον χωρίς κατοίκους ) και τώρα όλοι μαζί θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, ότι έχουν ιερό χρέος να συμβάλουν από κοινού για την αναγκαία βελτίωση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών, που σήμερα είναι σε μαύρο χάλι.
Δεν θα γράψω κάτι άλλο γιατί αρχίζω να νοιώθω οργή αλλά πριν κλείσω αυτό το κείμενο  θα ήθελα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που αποκομίζω όταν χρησιμοποιώ  τους «καρόδρομους »  στα ιστορικά υψώματα .
Οδικό δίκτυο που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ,  χορτάρια, δένδρα ,κατολισθήσεις ,χωματόδρομοι (Άνω Παπαφλέσσα –Σπήλαιο Κουφιέρου – Παλαιό Λουτρό –Ποταμιά –Ματαξάδα )…Δίκτυο που έχει μείνει ακόμα στα μεταπολεμικά χρόνια αν και πέρασαν …τόσοι σωτήρες από την περιοχή.
Ίσως αυτό να είναι  ένα ακόμη αποτέλεσμα των περιβόητων διοικητικών μεταρρυθμίσεων Καποδίστρια και Καλλικράτη στην οποία πάντα τον  πρώτο λόγο  στα κονδύλια και τις χρηματοδοτήσεις είχε και έχει ή έδρα ….οι υπόλοιποι απλά είναι οι  φτωχοί συγγενείς.
Αφιερώνω το κείμενο  σε όλους εσάς που λέτε ότι έχετε κάνει έργα υποδομής στα συγκεκριμένα χωριά και τα οποία ….θα θυμηθείτε παραμονές εκλογών λέγοντας στους «ιθαγενείς »  ότι δεν φταίτε εσείς αλλά οι "ΑΛΛΟΙ" για την κατάντια …εξαγγέλλοντας  για μία ακόμα φορά μεγαλόπνοες  ιδέες και οράματα που για μία ακόμα φορά θα μείνουν στα χαρτιά  έως τις μεθεπόμενες εκλογές …εάν υπάρχουν έως τότε ψηφοφόροι  να τους παραμυθιάσετε …
Υ.Γ
Επειδή η λάσπη σε αυτό τον τόπο είναι το ποιο πρόσφορο υλικό  (για να προλάβω ορισμένους  επαγγελματίες  εργολάβους της λάσπης ) σας πληροφορούμε ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να πολιτευθούμε ,τα γράφουμε μόνο γιατί απλά αγαπάμε και μας πονάει αυτός ο τόπος που μαραζώνει..
Β.Μ