ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

11.4.13

Αγναντεύοντας την Μεσσηνία από την Κορυφή του Μαγκλαβά !!!

 Από αναγνώστη φίλο της Σελίδας!

Μια πολύ καλά οργανωμένη περιήγηση για γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Κυριακή  7 Απριλίου  το πρωί,  ξεκινήσαμε  από το Βλαχόπουλο  για την ανάβαση στον  Μαγκλαβά.

Η διαδρομή ήταν καταπληκτική και παρότι ο δρόμος ήταν αρκετά ανηφορικός, η εμπειρία του να περπατάς μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, σε αποζημίωνε.

Αφού περπατήσαμε αρκετά φτάσαμε στο εκκλησάκι της Παναϊτσας όπου κάναμε μια σύντομη στάση για να ξεκουραστούμε λίγο. Πολύ κοντά στο εκκλησάκι αυτό βρισκόταν το λεγόμενο παρατηρητήριο.

Και η λέξη “παρατηρητήριο” το χαρακτήριζε απόλυτα.
Ανεβαίνοντας εκεί μπορούσες να δεις σχεδόν όλη τη Μεσσηνία. Η θέα ήταν πραγματικά απίστευτη!

Εκείνη τη στιγμή άδειαζε το μυαλό σου και ένιωθες πραγματικό δέος μπροστά στο μεγαλείο της φύσης!
Η συνέχεια της περιήγησης δεν ήταν ούτε κατ' ελάχιστο λιγότερο ενδιαφέρουσα. Ο λόγος ήταν ότι αρχίσαμε να κατηφορίζουμε μέσα σε μονοπάτια, ανάμεσα σε δέντρα, σχοίνους, θάμνους και πουρνάρια. Δημιουργήθηκε έτσι μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία εκτεινόταν σχεδόν σε όλο το μήκος του μονοπατιού.
Αρκετοί συνοδοιπόροι συνδύασαν και το τερπνόν μετά του ωφελίμου. 
Πως; Εκμεταλλευόμενοι (με την καλή έννοια πάντα) όλα αυτά που η φύση μας προσφέρει απλόχερα. Αρκετοί μάζευαν άγρια χόρτα, οβριές, σπαράγγια, φασκόμηλο, θυμάρι, αγριολούλουδα και πολλά άλλα.
Διασχίσαμε κρυμμένα μονοπάτια, περπατήσαμε σε χωράφια και απολαύσαμε το θέαμα της ανθισμένης φύσης με τις μαργαρίτες να σχηματίζουν ένα “λευκό χαλί” στις πεζούλες.
Στο δρόμο της επιστροφής άφησα το μυαλό μου να ταξιδέψει για μια ακόμα φορά στις εικόνες, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις που άφησα πίσω μου.