ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

19.4.13

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ -Συνεδρίασαν για την Πυροπροστασία !

ΓΙΑ ΤΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ " (ΜΕΤΑΞΑΔΑ -ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΚΕ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ;
 
Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για το σχεδιασμό των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πύλου.

Στη συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος,  παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, η προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, ο Υπαστυνόμος του Α.Τ. Πύλου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και σύλλογοι εθελοντών.

Αρχικά, ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και τη σημαντική συμβολή των εθελοντών στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων εκδήλωσης πυρκαγιάς. Φυσικά, ένα άλλο θέμα το οποίο τονίστηκε από όλους είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους των πολιτών και η ορθή εφαρμογή των οδηγιών τις οποίες εκδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες δεδομένου και του ιδιαίτερα θερμού επερχόμενου  καλοκαιριού.

Στη συνέχεια, δόθηκαν οδηγίες στους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων προκείμενου να καταγράψουν τις ανάγκες καθαρισμού των δασικών και μη δρόμων και να ενημερωθεί σχετικά το Δασαρχείο. 
 Επίσης, σε συνεργασία με τους δημότες θα οργανωθούν για μια ακόμα χρονιά ομάδες περιφρούρησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην περσινή χρονιά τόνισε ότι η επιτυχία του περιορισμού εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και ο έλεγχος της έντασης και της έκτασης των εστιών ήταν αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας Δήμου, κατοίκων και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και Γαργαλιάνων, αναφέρθηκαν με λεπτομέρεια στις απαιτούμενες ενέργειες και το συντονισμό της όλης προσπάθειας, τονίζοντας και πόσο σημαντική είναι η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών και κυρίως η ευαισθητοποίηση των κατοίκων στην αποφυγή ακούσιας πρόκλησης πυρκαγιάς. 
Φυσικά, επεσήμαναν τη μεγάλη ευθύνη που φέρει το Πυροσβεστικό Σώμα στην κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία των κατοίκων.