ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10.9.12

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2 – Η Χώρα Γυρνάει την πλάτη στον Δήμο Πύλου –Νέστορος !

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ...ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ !
Κοινή διακήρυξη έβγαλαν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων των τεως Δήμων Νεστορος και Παπαφλέσσα για τον επανακαθορισμό των ορίων του Δήμου τονίζοντας ότι παρά τις σχετικές συζητήσεις δεν τους απασχολεί το χωροταξικό.
Αποφεύγουν βέβαια να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι τους ικανοποιεί η σημερινή κατασταση ενώ ο πρόεδρος της Χώρας της έδρας του πρώην Δήμου Νεστορος διαφωνεί εντελώς και έχει τελείως διαφορετική άποψη. Αναλυτικά η ανακοίνωση. «Διακήρυξη Προέδρων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων των Τέως Δήμων Νέστορος και Παπαφλέσσα» 
Στην Πύλο, σήμερα 4-9-12 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, συγκεντρωθήκαμε οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων των τέως Δήμων Νέστορος και Παπαφλέσσα.
Ο λόγος της συνάντησής μας είναι τα προ ημερών μεμονωμένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για αλλαγές στο χωροταξικό επανακαθορισμό των Καλλικρατικών Δήμων Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, που προκάλεσαν ποικίλες συζητήσεις και σχόλια στις τοπικές μας κοινωνίες. Μετά την προσεκτική ανάγνωση των δημοσιευμάτων, το γόνιμο διάλογο με τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και τον κ. Δήμαρχο, ομόφωνα διαπιστώνουμε και δηλώνουμε,
 Ότι: Το κυρίαρχο πρόβλημα του Δήμου μας σήμερα δεν είναι ο χωροταξικός επανακαθορισμός του και των Τοπικών μας Κοινοτήτων ο οποίος δε μας αφορά και δε μας απασχολεί καθ’ ολοκληρίαν. Για μας το βασικό και κυρίαρχο πρόβλημα είναι τα οικονομικά των ΟΤΑ και ιδιαίτερα οι δυσλειτουργίες που προκύπτουν από τις αυξημένες αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων, χωρίς μεταφορά αναλογούντων πόρων.
Οι περικοπές των χρηματοδοτήσεων, η διακοπή των αναπτυξιακών προγραμμάτων ΘΗΣΕΑΣ – ΣΑΤΑ κ.λπ., η σοβαρότατη μείωση των ΚΑΠ, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων και άλλα πολλά που προκαλούν μόνιμη και βασική αιτία της οποιαδήποτε δυσλειτουργίας του Δήμου μας και αποτελούν το διεκδικητικό πλαίσιο Του Συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.
 Εμείς υπηρετούμε το θεσμό του Καλλικράτη για τον οποίο μας εξέλεξαν οι Δημότες μας και τον υπηρετούμε ευσυνείδητα και πιστά προσφέροντας τις καλές μας υπηρεσίες αναπληρώνοντας με κάθε θυσία τις θεσμικές και λειτουργικές ελλείψεις και αδυναμίες του.
Την Κοινή Διακήρυξη δεν υπογράφει ο Πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Χώρας, διότι είχε διαφορετική προσωπική άποψη. 
Υπογράφουν οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχόπουλου Αμπελοφύτου Κορυφασίου Ρωμανού Μυρσινοχωρίου Μεταξάδας Φλεσσιάδας Παλαιού Λουτρού Μεταμορφώσεως Παπαφλέσσα Μαργελίου