ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

11.7.12

Έσβησαν οι φωτιές στην Αμυγδαλίτσα μέχρι ..να ανάψουν πάλι !

20  ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ...ΑΠΟΥΣΑ !!
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΕ ΑΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ .... 
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ;
Στο ίδιο έργο θεατής είναι και αυτό το καλοκαίρι η Μεσσηνία, παρακολουθώντας την ευρύτερη περιοχή της Αμυγδαλίτσας να ταλαιπωρείται από περιστατικά πυρκαγιών, ωστόσο οι αρμόδιοι και φέτος εξαντλούνται σε δηλώσεις για τον προβληματισμό που δημιουργούν αυτά τα συμβάντα. 
Χθές το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, τόνισε ότι δύο τινά συμβαίνουν: Είτε τις φωτιές βάζουν κτηνοτρόφοι είτε άλλοι που θέλουν να εκδικηθούν τους κτηνοτρόφους!
Ο κ. Αλευράς βρέθηκε στο μέτωπο κατάσβεσης των πυρκαγιών. Η πρώτη εκδηλώθηκε περίπου στις τρεις μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μεταξάδα και τέθηκε υπό έλεγχο το βραδάκι και η δεύτερη στην κοντινή Αμυγδαλίτσα της Μεταμόρφωσης, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ελέγχθηκε λίγο πριν το μεσημέρι. 
Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για εμπρηστές, που όταν είδαν να αποτυγχάνει η προσπάθειά τους να κάψουν τη Μεταξάδα, άναψαν δεύτερη φωτιά στην Αμυγδαλίτσα. Τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν και εμπρηστικό μηχανισμό.
«Το φαινόμενο αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους», σημείωσε ο κ. Αλευράς και έθεσε προς προβληματισμό το στοιχείο ότι η φωτιά στη Μεταξάδα μπήκε σε έκταση που είχε καεί και το 2007, δηλαδή σε μια περιοχή όπου είχε απαγορευτεί η βόσκηση και τώρα θα επιτρεπόταν και πάλι, αφού παρήλθε η πενταετία από την προηγούμενη πυρκαγιά, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τα εναέρια μέσα που έσπευσαν για την κατάσβεση, καθώς και τους εθελοντές, που υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή προσήλθαν και έδωσαν μεγάλη μάχη.
Τέλος, επεσήμανε ότι στη Μεταξάδα κάηκαν περίπου 200 στρέμματα (τα 50 με αμπέλια και ελιές και τα άλλα 50 δασική έκταση), ενώ στην Αμυγδαλίτσα κάηκαν περίπου 500 στρέμματα δασικής έκτασης.