ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

19.3.12

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ στη Χώρα για την εγκληματικότητα !!

«Ασφάλεια ώρα μηδέν= Κοινωνία ώρα μηδέν» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο στη Χώρα, στον κινηματογράφο «Ρεξ», με προσκεκλημένο τον τ. υπουργό Αθανάσιο Νάκο, υπεύθυνο της Ν.Δ. για τον Τομέα Προστασίας του πολίτη.
Στην εκδήλωση, αφού καταγράφηκε η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν, όχι μόνο η περιφέρεια, αλλά και τα αστικά κέντρα της χώρας μας από την αύξηση της εγκληματικής παραβατικότητας, επισημάνθηκε ιδιαίτερα -τόσο από τον Αθ. Νάκο όσο και από άλλους ομιλητές- η δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά προς την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος ως προς το θέμα της ασφάλειας των πολιτών.
Τονίστηκε ειδικότερα η επισήμανση που έγινε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη χάραξης μιας στρατηγικής, ώστε να ανακτηθούν τα κέντρα των πόλεων και να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην περιφέρεια.
«Η εκδήλωση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προεκλογική, αλλά ουσίας και επιβίωσης - και για αυτό το λόγο το θέμα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη στη Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχης θέσης στην ιδεολογία της και στον προγραμματισμό της ως επόμενη υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Λύρας, ανοίγοντας την εκδήλωση.
Για την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα κακοποιών στοιχείων μίλησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι λόγω της κρίσης εμφανίζεται αυξανόμενη και η παραβατικότητα «από συμπολίτες μας, που λόγω της ανάγκης επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους, οδηγούνται σε πράξεις απελπισίας».
«Μόνο αν υπάρξει ένα αρραγές και συμπαγές μέτωπο κοινωνικής συνοχής μέσω θεσμοθετημένων συστημάτων κοινωνικής ασφάλειας μπορούμε να αποκτήσουμε αυτο-διαχειριστική ικανότητα της ίδιας μας της ύπαρξης. Προϋπόθεση όμως όλων αυτών είναι η γέννηση εθνικής ηγεσίας που θα αποδώσει δικαιοσύνη», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Νέζης, γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΟΝΝΕΔ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντώνης Κουτσολίας πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, ενώ παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ. στη Μεσσηνία Γιάννης Αδαμόπουλος, Τάκης Κατσίβελας, Αγγελος Κωτσιόπουλος, Αντωνία Μπούζα, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.eleftheriaonline.gr
http://newsmessinia.blogspot.com/2012/03/blog-post_4969.html