ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

28.2.12

Συνάντηση Καφαντάρη - Χριστοφιλοπούλου στην Χώρα !!

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΑΣ !! Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη και της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Δημοτικό Κατάστημα της Χώρας. Η συνάντηση, η οποία έγινε έπειτα από πρόσκληση του κ. Δημάρχου, είχε θέμα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στον Δήμο Πύλου-Νέστορος. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος κ. Πετρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαχούμας, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Τσορώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Φιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Γιαννακόπουλος, οι Διευθυντές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας καθώς και εκπρόσωποι Γονέων και Κηδεμόνων.
Ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος με την κ. Υφυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και παρουσία των παραπάνω αυτοδιοικητικών παραγόντων, των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων Χώρας καθώς και εκπροσώπων των Γονέων και Κηδεμόνων, συζητήθηκε πρωτίστως η προτεινόμενη συγχώνευση των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας. Κατόπιν αυτού, όλοι οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στην συγχώνευση των δύο υπαρχόντων εξαθέσιων Δημοτικών Σχολείων σε ένα οκταθέσιο.
Επιπλέον, η κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή τα θέματα που έθεσαν ο κ. Καφαντάρης, οι Διευθυντές των Σχολείων και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι, όσο αφορά τη συμπλήρωση των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτι που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της τρεχούσης σχολικής χρονιάς. Επίσης, εξέφρασε θετική άποψη για την παραμονή και λειτουργία των δύο εξαθέσιων Δημοτικών Σχολείων Χώρας, όπως και την παραμονή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Φοινικούντας.
Αυτή η προσέγγιση ικανοποίησε όλους τους παραβρισκόμενους και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.