ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

31.1.12

Στον Αλέξανδρος Μπαλτατζήςέργα της ΔΕ Παπαφλέσσα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος και οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την προένταξη στο Προγράμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, των έργων «Αγροτική Οδοποιία ΔΕ Παπαφλέσσα», «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Βλαχόπουλου» και «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου κάμπου Χανδρινού» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και συμπατριώτη μας κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο καθώς και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για την καθοριστική συμβολή τους.
Οι περιοχές παρέμβασης του ανωτέρω προγράμματος όσον αφορά το Δήμο Πύλου – Νέστορος είναι η Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα, η οποία έχει κηρυχθεί στο σύνολό της πυρόπληκτη με το ΦΕΚ τ. Β΄ αρ. 1744/2007, και η Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων. Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος υπέβαλλε έξι ώριμες μελέτες έργων οι οποίες στόχευσαν κυρίως στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής μέσω ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδοποιίας και βελτίωσης αρδευτικού δικτύου (πράξη η οποία συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ύδατος), αλλά και μικρότερα έργα που βοηθούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, θέτει ως προτεραιότητα έργα που προωθούν την Αγροτική Ανάπτυξη και προωθούν διαχείριση και εξοικονόμηση ύδατος. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, ο οποίος αποτελεί τον Δήμο με την μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου στην Μεσσηνία με πάνω από 20.000 τόνους ετησίως καθώς και με έντονα αναπτυσσόμενες αγροτικά περιοχές, με τις προτάσεις που υπέβαλλε είναι σύμφωνος με το πνεύμα του Χρηματοδοτικού αυτού Ευρωπαϊκού Προγράμματος.