ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

24.8.11

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Δ.Σ του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Ως γνωστό στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο σημειώνονται συχνότατα παράνομες και εγκληματικές πράξεις εις βάρος των Δημοτών μας. Ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, απειλές και ποικίλες άλλες παραπτωματικές ενέργειες εις βάρος των συμπολιτών μας είναι καθημερινές. Η τρομοκρατία των Δημοτών και το έντονο αίσθημα ανασφάλειας κυριαρχεί στις μικρές μας κοινωνίες και καθιστά δυσχερή την καθημερινότητά τους και εφιαλτικές τις νύχτες τους. Η σύνθεση του πληθυσμού μας που αποτελείται κυρίως από ανήμπορα, υπερήλικα και μοναχικά άτομα , ιδιαίτερα στα χωριά της Περιφέρειας μας , εντείνει επιπλέον την ανασφάλεια και τον φόβο τους από τα καθημερινά αστυνομικά δελτία τέτοιων παράνομων πράξεων.
Επιπλέον, ο Δήμος μας λόγω :....
1) της μεγάλης έκτασης που έχει , 2) των πολλών ευαίσθητων χώρων και εγκαταστάσεων (Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, τράπεζες, σχολεία, παραλίες, ξενοδοχεία, τουριστικές εγκαταστάσεις κτλ), 3) της έντονης εμπορικής δραστηριότητας στις έδρες των έξι πρώην Δήμων που συγχωνεύτηκαν (Χώρα, Βλαχόπουλο, Χανδρινός, Πύλος, Μεθώνη, Κορώνη), 4) της έντονης και συνεχούς παρουσίας μεταναστών , αλλοδαπών, μονίμων και διερχομένων, ποικίλης προέλευσης που απασχολούνται στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και σε εργασίες του αγροτικού και του εμπορικού τομέα, καθίσταται δύσκολος ο έλεγχος αν δεν είναι έντονη και συνεχής η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή μας.
Τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Γαργαλιάνων , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν αδυνατούν να αστυνομεύσουν αποτελεσματικά την περιοχή μας λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού (ελλιπούς κάλυψης των οργανικών θέσεων στα τμήματα, μεγάλο αριθμό αποσπασμένων αστυνομικών , ανεπαρκή μηχανοκίνητο εξοπλισμό ή παροπλισμένο λόγω βλαβών).
Μετά από τα παραπάνω, ζητάμε την άμεση :
● Πλήρωση των κενών προβλεπόμενων οργανικών θέσεων στα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Γαργαλιάνων.
● Επαναφορά των αποσπασμένων αστυνομικών στις οργανικές θέσεις τους.
● Διάθεση του κατάλληλου εξοπλισμού στα Αστυνομικά Τμήματα για την διενέργεια συνεχών περιπολιών .
● Εξασφάλιση κάθε πρόσφορου μέσου για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ