ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

8.4.11

Συνάντηση Δημ.Καφαντάρη με πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Πύλου Νέστορος !

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου, με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος συνάντηση γνωριμίας με τους Προέδρους ή Εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δήμητρης Καφαντάρης ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις του Δήμου στον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρέπει να συνάδουν με τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής, να αποβλέπουν στην ενίσχυση της τουριστικής προβολής και να ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες ως προς την ποιότητα της κάθε εκδήλωσης. Ταυτόχρονα πρέπει να αναδειχθούν τα ιστορικά μνημεία, καθώς και τα τοπικά έθιμα που είναι αναγκαίο να προβληθούν περισσότερο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε και στις τοποθετήσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους των Συλλόγων, τονίστηκε η ανάγκη για πιο συχνή επικοινωνία καθώς και για έναν ετήσιο προγραμματισμό των εκδηλώσεων που θα προβληθούν και θα αναδειχθούν από το Δήμο.
Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης με αρμοδιότητες στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Διονύσης Ψαλλίδας, ζήτησε από όλους να υποβάλλουν στο Δήμο εγγράφως τα στοιχεία των Συλλόγων τους με τις εκδηλώσεις που κάνουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο Συλλόγων και από κοινού να βγει το ετήσιο πρόγραμμα.