ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

27.1.10

Στους σοβαρούς δήμους εφαρμόζεται ο νόμος


Γράφει το newsmessinia


Αναβαθμίζονται τα δημοτικά κτίρια στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας

Σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και όλων των δημοτικών υπαλλήλων, που προσφέρουν υπηρεσία στα δεκατρία (13) Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας.
Έγινε συζήτηση και αξιολόγηση της κατάστασης των Δημοτικών κτιρίων και δόθηκαν οδηγίες για τα εξής:
1. Να ελέγχεται αυστηρά από τη Διεύθυνση Διοικητικού η παρουσία των υπαλλήλων, κάθε Τετάρτη στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
2. Να γίνει προμήθεια δεκατριών (13) ηλεκτρονικών υπολογιστών για όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα.
3. Μέχρι 31 Μαρτίου 2010 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες εργασίες στα Δημοτικά Καταστήματα Λείκων, Λαδά, Νέδουσας, και Καρβελίου, όπου υπάρχουν και τα σοβαρότερα προβλήματα.
4. Να συγκροτηθούν οι προβλεπόμενες επιτροπές και να γίνει εκκαθάριση των αρχείων.
5. Η καθαριότητα να αντιμετωπίζεται από τους Πρόεδρους των τοπικών συμβουλίων, από την πάγια προκαταβολή.

Και ερχόμαστε τώρα στον δήμο Παπαφλέσσα (εδώ είναι να κλαίμε με τα χάλια μας αφού δεν συγκινείται κάποια αρμόδια αρχή τι άλλο μπορούμε να κάνουμε )
Φυσικά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει δημοτικό κτίριο σε τοπικό διαμέρισμα
Φυσικά δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πάγια προκαταβολή αφού ποτέ δεν την απέδωσαν στα τοπικά συμβούλια αλλά και ούτε αντίστοιχος κωδικός υπάρχει στον προϋπολογισμό του δήμου
Για ηλεκτρονικό υπολογιστή φυσικά δεν μιλάμε αφού δεν υπάρχει στα δημοτικά κτίρια ούτε …τηλεφωνική γραμμή
Φυσικά και δεν υπάρχει δημοτικός υπάλληλος να επισκέπτεται τα τοπικά διαμερίσματα αφού θεωρούνται φτωχοί συγγενείς και παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Φυσική συνέπεια λοιπόν είναι να διαλυθεί αυτός ο δήμος .. φάντασμα στα εξ ων συνετέθη Διαβάστε περισσότερα...

26.1.10

Συνέπεια λόγων και έργων της Δημοτικής μας αρχής


Το χορταριασμένο νεκροταφείο ,η εγκατάλειψη του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος η αγροτική οδοποιία ο δημοτικός φωτισμός κλπ αποδεικνύουν την πλήρη εγκατάλειψη του δημοτικού διαμερίσματος της Μεταμόρφωσης
Η αγανάκτηση και η οργή των κατοίκων της Μεταμόρφωσης κατά της Δημοτικής αρχής ξεχειλίζει σε λίγο το χωριό μας θα γίνει καταφύγιο για …ασβούς και αλεπούδες
Το λιγότερο που μπορεί κανείς να νιώσει είναι ντροπή και τούτο διότι όχιότι η Μεταμόρφωση είναι ένα παρεξηγημένο δημοτικό διαμέρισμα αλλά διότι είναι ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα διαμερίσματα του Δήμου. Δυστυχώς τα τρία τελευταία χρόνια είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.
Δρόμοι που προγραμματίστηκαν για ασφαλτόστρωση παραμένουν ακόμη χωματόδρομοι και μάλιστα δίπλα σε σπίτια από όπου ο δήμος εισπράττει και αρκετά «ευρωπουλάκια » αλλά δε βαριέσαι λίγη σκόνη καλό κάνει..
Η πλατεία, ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς του Δ.Δ. Μεταμόρφωσης έχει μείνει όνειρο απατηλό .
Η ανάπλαση της πηγής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έγινε μόνο σε μακέτες .
Η αξιοποίηση των αποθηκών του ΑΣΟ πήγε περίπατο υπάρχει μόνο στο …τυπωμένο ιλουστρασιόν χαρτί του προεκλογικού σας προγράμματος .
Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Μεταμόρφωσης έγινε ….γεώτρηση στον Άγιο Αθανάσιο στο Βλαχόπουλο
Η αγροτική οδοποιία της Μεταμόρφωσης είναι βατή μόνο με …μπουλντόζα σε αντίθεση με τους ασφάλτινους αγροτικούς δρόμους στο Βλαχόπουλο
Για να μην κουράζω τους αναγνώστες θα αναρτήσω ολόκληρο το προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής αρχής προκειμένου να βγάλουν συμπέρασμα για την συνέπεια λόγων και έργων της Δημοτικής αρχής του δήμου Παπαφλέσσα ,τελικά όμως : Σαν Δημότης του Δήμου Παπαφλέσσα ντρέπομαι  ειλικρινά και το καταθέτω. Ντρέπομαι γιατί και με την δική μου (μικρή ή μεγάλη συμμετοχή ) έχουμε επί τρία χρόνια μια δημοτική αρχή που θα μείνει στην ιστορία σαν …ο νεκροθάφτης της Μεταμόρφωσης Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Μεταμόρφωση είναι ντροπή. Μεγάλη ντροπή Διαβάστε περισσότερα...

24.1.10

Οι γυναίκες του συλλόγου έκοψαν την πίτα τους


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον χώρο του δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης από τις γυναίκες μέλη του συλλόγου το Σάββατο 23-1-10 ο πατέρας Βασίλειος Γαιτάνης ευλόγησε και έκοψε την πίτα του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης .
Τυχερή της βραδιάς ήταν η Διονυσία Νικολοπούλου η οποία μαζί με το φλουρί παρέλαβε και το αντίστοιχο δώρο.
Οι γυναίκες του Συλλόγου με την εκδήλωσή τους αυτή μας θύμισαν ότι δεν έχουν λείψει, δεν έχουν χαθεί και τα ευχάριστα, οι όμορφες στιγμές που φέρνουν χαμόγελο και δίνουν τον δικό τους τόνο στη ζωή μας Διαβάστε περισσότερα...

18.1.10

Εκεί έφθασαν τον Δήμο


Για μια ακόμα φορά δικαιώνεται η απόφαση του ΥΠΕΣ Γιάννη Ραγκούση να καταργήσει τα δημιουργήματα (Δήμους μόνο κατά όνομα )του Καποδίστρια 1.
Διαβάστε αγαπητοί αναγνώστες τα ….μεγαλεία του Δήμου Παπαφλέσσα.
Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης ζητά επί ένα χρόνο από τις υπηρεσίες του δήμου όπως ο νόμος προβλέπει τον καθαρισμό του Νεκροταφείου της Μεταμόρφωσης που η κατάσταση του είναι ντροπή για όλους εμάς.
Επί ένα χρόνο είχαμε κολλήσει στο ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εργάτες τώρα λοιπόν που ήρθαν …αθρόες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στον Δήμο που νομίζετε ότι ….κολλήσαμε .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ένα που υπήρχε …αγνοείται η τύχη του, βγάλτε λοιπόν συμπεράσματα για ποιόν δήμο μιλάμε Διαβάστε περισσότερα...

12.1.10

Ο Καλλικράτης φέρνει ανατροπές στα Τοπικά συμβούλια


Η ποιο σημαντική αλλαγή που επιφέρει το σχέδιο Καλλικράτης στα Τοπικά Συμβούλια που είναι η « ραχοκοκαλιά των δήμων » είναι η εκλογή τους από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Υποψήφιος θα δύναται να είναι όποιος δημότης το επιθυμεί με αυτοπρόταση . Οι δημοτικοί συνδυασμοί θα προτείνουν όμως υποχρεωτικά πρόσωπα του συνδυασμού τους για το ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς «κατέβασμα » συνδυασμού . Ο συνδυασμός θα καταρτίζει ψηφοδέλτιο μόνο για το δημοτικό συμβούλιο .Η ποιο σημαντική ανατροπή όμως επέρχεται με την κατάρτιση και διαχείριση από τα τοπικά συμβούλια δικού τους προϋπολογισμού για το τεχνικό τους πρόγραμμα από
http://newsmessinia.blogspot.com/
ΥΓ. Μπράβο και πάλι μπράβο Κύριε Ραγκούση αν αναλογισθείτε ότι το Τ/Σ Μεταμόρφωσης έχει πραγματοποιήσει περίπου 30 συνεδριάσεις στα 3.5 χρόνια της λειτουργίας του αλλά ούτε ΜΙΑ απόφαση του δεν έχει επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπαφλέσσα έχετε καταλάβει πλήρως που είχε φθάσει η ασυδοσία των δημάρχων οι οποίοι έγραφαν και γράφουν την νομοθεσία του Καποδίστρια 1 στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αλλά η αιτία του κακού κε Ραγκούση είναι άλλη είναι η ατιμωρησία των δημάρχων αν αναλογισθείτε ότι στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια 40 ΣΑΡΑΝΤΑ δήμαρχοι έχουν καταλήξει στην φυλακή σκεφτείτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα ….απολύτως τίποτα για αυτό λοιπόν η ατιμωρησία γεννά νέα φαινόμενα και βυθίζει την τοπική αυτοδιοίκηση στον Βούρκο Διαβάστε περισσότερα...

11.1.10

Μπαμπά τι είναι Πολιτική ? ( Ανέκδοτο )

Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:
- Μπαμπά, τι είναι η πολιτική;
Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:
- Κοίταξε παιδί μου.Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια . Πάρε για παράδειγμα τη δική μας.
Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι.
Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού.
Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.
Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της.
Τέλος, το μωρό μας συμβολίζει το μέλλον της χώρας.
Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες,
εντάξει;
- Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του.
Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από
την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει
λερωθεί.. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και
βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός!
Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους... πλησιάζει,
κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στο κρεβάτι !
Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!
- "Τι να κάνω;", σκέφτεται, "να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια,
να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;, εγώ δεν ξέρω να το
κάνω..."
Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο
μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο :
- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;
- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.
- Και τι συμπέρασμα έβγαλες;
- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται,
το μεγάλο κεφάλαιο γ…….ει την εργατική τάξη,
η κοινή γνώμη αδιαφορεί,
και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!!! Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους τέλος στα παραμάγαζα της εξουσίας


Επιτέλους τέλος στα παραμάγαζα της εξουσίας Διαβάστε περισσότερα...

9.1.10

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ -Καποδίστριας 2 – Επιτέλους ενισχύονται τα τοπικά συμβούλια – Αποκτούν δικό τους προϋπολογισμό


Αποκέντρωση προς τα κάτω είναι ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των νέων δήμων, με δεδομένο μάλιστα πως πλέον θα αποκτήσουν αυξημένες αρμοδιότητες.
Ωστόσο, η προσπάθεια κατάργησης του σημερινού δημαρχοκεντρικού και συγκεντρωτικού συστήματος δεν αποκλείεται να συναντήσει ενστάσεις από τους δημάρχους. Στο πλαίσιο πάντως των προτάσεων της κυβέρνησης αναμένεται να είναι η ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων των δήμων, τα οποία προβλέπεται να αποκτήσουν δικό τους προϋπολογισμό.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του δήμου θα έχει αυξημένο ρόλο, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία Εκτελεστικής Επιτροπής σαν συντονιστικόεπιχειρησιακό όργανο του δήμου.
Στη λογική της αποκέντρωσης τέθηκε στο τραπέζι και το ζήτημα των δεκάδων θεμάτων για τα οποία καλείται να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο. «Υπάρχουν συνεδριάσεις ακόμη και με 70 θέματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προτείνεται η δημιουργία θεματικών επιτροπών- π.χ. χωροταξίαςπεριβάλλοντος- που θα έχουν δικαιοδοσία να λαμβάνουν αποφάσεις αντί του δημοτικού συμβουλίου.
Η λογική της διαβούλευσης εισάγεται και στους νέους δήμους, όπου θα θεσμοθετηθεί σε κάθε έναν Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης. Διαβάστε περισσότερα...

7.1.10

Καθαριότητα στην έδρα – Βρώμα στην Περιφέρεια του δήμου


Σε αθρόες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας προχώρησε ο δήμος Παπαφλέσσα το γιατί το πώς και αν τηρήθηκαν όσα προβλέπει ο νόμος είναι θέμα που δεν το ανακινούμε αυτή τη στιγμή γιατί πραγματικά το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και μάλιστα κάτω από αυτές τις μισθολογικές συνθήκες που επικρατούν τα περισσότερα νέα παιδιά την είχαν πραγματικά ανάγκη αυτή την δουλειά άσχετα αν έγιναν ορισμένα παρατράγουδα τα οποία θα τα βρει μπροστά του ο κύριος υπεύθυνος σε μικρό χρονικό διάστημα .Ειλικρινά εύχομαι στα νέα παιδιά καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία στις νέες υποχρεώσεις τους.
Το θέμα μας όμως είναι άλλο καθαριότητας χρήζει μόνο η μητρόπολη του δήμου ?
τα Δημοτικά Διαμερίσματα είναι οι φτωχοί συγγενείς ?
Κύριοι της δημοτικής αρχής τα ίδια τέλη δεν πληρώνουμε τις ίδιες υποχρεώσεις δεν έχουμε απέναντι σε αυτό το έκτρωμα που δημιούργησε ο Καποδίστριας 1 και λέγεται δήμος Παπαφλέσσα . Αναπτυχτήκατε σαν έδρα του δήμου στην πλάτη των δημοτικών διαμερισμάτων αφαιρέσατε κονδύλια που προορίζονταν για τα Δημοτικά διαμερίσματα με νομιμοφανή τρόπο καταδικάσατε την περιφέρεια του δήμου σε μαρασμό αλλά ας όψονται οι εμπνευστές της πρώτης διοικητικής μεταρρύθμισης που δεν έβαλαν ασφαλιστικές δικλείδες στο νομοθέτημα τους προκειμένου να προλάβουν τις αυθαιρεσίες των Καποδιστριακών δημοτικών αρχών
Κύριοι της δημοτικής αρχής καλός ο καθαρισμός της πλατείας στο Βλαχόπουλο καλός ο ευπρεπισμός του Νεκροταφείου σας καλός ο καθαρισμός του χώρου της Λαικής αγοράς και των δρόμων σας αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα δικαιούνται την ίδια συμπεριφορά από τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου σας . Δεν νοείται τα χωριά μας να είναι μέσα στην βρώμα δεν νοείται τα νεκροταφεία μας να βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση δεν νοείται όλοι εμείς που επιλέξαμε σαν τόπο μόνιμης κατοικίας την γενέτειρα γή να νοιώθουμε πολίτες Β κατηγορίας.
Δεν πειράζει όμως ο Καποδίστριας 2 είναι πρό των πυλών σας εύχομαι ολόψυχα να πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα (από την νέα καποδιστριακή έδρα ) που πληρώνεται όλους εμάς της περιφερειακούς κατοίκους του δήμου στα 11 πέτρινα χρόνια της λειτουργίας του δήμου σας Διαβάστε περισσότερα...

2.1.10

Απλήρωτοι Σταφυλοπαραγωγοί για …δύο χρόνια από τον συνεταιρισμό ΝΕΣΤΩΡ


Μαύρες γιορτές για τους σταφυλοπαραγωγούς της Πυλίας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον οινοποιητικό συνεταιρισμό ΝΕΣΤΩΡ .Σε συνδυασμό με τις τιμές του λαδιού οι παραγωγοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους για την οικονομική τους επιβίωση μόνο στο …Θεό . Μιλώντας στο newsmessinia οι σταφυλοπαραγωγοί καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του οινοποιητικού συνεταιρισμού ΝΕΣΤΩΡ τους εμπαίζει και πλέον δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενα και τις υποσχέσεις των υπευθύνων .Δηλώνουν ακόμα ότι είναι αποφασισμένοι να μην ξαναδώσουν την παραγωγή τους στο συγκεκριμένο συνεταιρισμό προτιμώντας να αφήσουν τα αμπέλια τους ακαλλιέργητα παρά να βλέπουν τον κόπο τους να γίνεται …κοροϊδία και υποσχέσεις παράλληλα ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης άμεση επέμβαση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους
http://newsmessinia.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...