ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15.6.10

Ο Καλλικράτης « έφαγε » τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Νέστορος !

Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Παυλόπουλου από τις τάξης της αποφάσισε η ομάδα της πλειοψηφίας στο Δήμο Νέστορος. Ο κ. Παυλόπουλος εκπίπτει και από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κι έτσι το τελευταίο διάστημα το Σώμα έχει μείνει «ακέφαλο». Μάλιστα στην προγραμματισμένη για την Κυριακή που μας πέρασε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκλέξει νέο πρόεδρο, τελικά αυτό δεν έγινε, αφού δεν υπήρξε απαρτία δημοτικών συμβούλων. Για αυτό το λόγο έχει συγκληθεί νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή. Η αιτία της διαγραφής του κ. Παυλόπουλου φαίνεται ότι είναι η διαφοροποίησή του σχετικά με τον “Καλλικράτη”
-έχοντας υποστηρίξει την συνένωση με το Δήμο Γαργαλιάνων- καθώς και οι κινήσεις που έγιναν στη συνέχεια. Αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως και ο δήμαρχος Αναστάσιος Τσορώνης σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι μόνο για τον “Καλλικράτη”, έρχεται από πολύ μακριά. Ομως με αυτό, το ποτήρι ξεχείλισε». Θέλοντας πάντως να κρατήσει γενικά χαμηλούς τόνους μας επισήμανε: «Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του και αναγκαστήκαμε ως συνδυασμός να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Όταν δουλεύουμε πρέπει όλοι να δουλεύουμε μονιασμένοι σαν ομάδα».
Επίσης χαμηλούς τόνους κράτησε και ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι στην παρούσα φάση, απλώς ότι δεν πρόκειται να κάνω ένσταση στην απόφαση που πάρθηκε ούτε και στην απόφαση που θα παρθεί για το νέο πρόεδρο. Αυτό που θέλω είναι να προχωρήσει ο δήμος για το καλό του τόπου μας, και εγώ θα στηρίξω όπως πάντα ό,τι είναι προς όφελος του τόπου μας». Συμπλήρωσε πάντως ότι όταν σε διώχνουν αναγκαστικά το γυαλί ραγίζει πλέον σε μια ομάδα. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της Παναγιώτης Πετρόπουλος έκανε λόγο για μια αντιδημοκρατική διαδικασία σημειώνοντας: «Η πίεση που άσκησε ο δήμαρχος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραιτηθεί επειδή διαφώνησε με το θέμα του “Καλλικράτη”, δεν απέδωσε και μετά πληροφορηθήκαμε ότι η πλειοψηφία καθαίρεσε από το αξίωμα του προέδρου τον κ. Παυλόπουλο. Αυτή είναι μια πέρα για πέρα αντιδημοκρατική διαδικασία. Δεν είναι φέουδο του δημάρχου ούτε ο δήμος ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι».
Ελευθερία