ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3.8.09

Αρχαιολογική Υπηρεσία – Μοναδικά ευρήματα στο εσωτερικό της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.


Κατά την διάρκεια των εργασιών στους εσωτερικούς τοίχους της Ιστορικής Εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ( που χρονολογείται από το 850 μ.χ επί αυτοκράτειρας Βυζαντίου Θεοδώρας ) οι οποίες διεξάγονται από αρχαιολόγους της Εφορείας βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας αποκαλύφτηκαν στους τοίχους μοναδικά κομμάτια τοιχογραφιών που πιστοποιούν την Ιστορικότητα του Ναού.

Η επίστρωση του Δαπέδου του Ιερού Ναού που γίνεται με αποκλειστικά έξοδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου με πλάκες που δένουν απόλυτα με το εσωτερικό του Ναού ( Βλέπεται αγαπητοί αναγνώστες χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού Βγήκε μόνο για τον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βλαχόπουλο από την Δημοτική αρχή όπως διατυμπανίζει η ίδια με περηφάνια ) Δεν διαφωνούμε στην Χρηματοδότηση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου αλλά η Δημοτική μας αρχή σε ότι έχει να κάνει με εκκλησιαστικούς χώρους της Μεταμόρφωσης ….παθαίνει αλλεργία.

Το ποιο τρανό παράδειγμα άλλωστε είναι το Νεκροταφείο Μεταμόρφωσης .Στα τεχνικά προγράμματα των 3 τελευταίων χρόνων που συντάχθηκαν από το Τοπικό μας Συμβούλιο υπάρχουν συγκεκριμένα κονδύλια για την αντιστήριξη και διαμόρφωση του Νεκροταφείου. Τον Ιανουάριο ψηφίστηκε ομόφωνα η ανάθεση του έργου σε εργολάβο φθάσαμε αισίως στον Αύγουστο αλλά ο εργολάβος αγνοείται . Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ο εργολάβος υπέκυψε στις πιέσεις και απειλές συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου που δεν ……αναγνωρίζει αυτό το έργο και προβάλλει …βέτο στην κατασκευή του .

Δεν πειράζει θα το δούμε για 4η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση στους προεκλογικούς …οραματισμούς και στα φυλλάδια της δημοτικής αρχής ..Υπομονή λοιπόν άλλωστε τα πρώτα …12 χρόνια είναι δύσκολα ε …κάποτε θα γίνει, μην είμαστε και …άπληστοι και αχόρταγοι τόσα έργα έγιναν στο χωριό μας …έχει αλλάξει όψι δεν το βλέπεται μόνο αντιπολιτευτική μανία έχετε μην τα ισοπεδώνουμε και όλα ..Μικρό Παρίσι έχουμε γίνει και εμείς τέλος πάντων είμαστε ανικανοποίητοι. Άλλωστε αν όλα τα κονδύλια του προϋπολογισμού του Δήμου έρχονται στην Μεταμόρφωση ..τι θα μείνει για την Μητρόπολη του Δήμου το Βλαχόπουλο?