ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

18.5.09

Το Ιράκ « πήρε την θέση του » στον Ελαιώνα της ειρήνης στα Ανάκτορα του Νέστορα.



Στον « Ελαιώνα της Ειρήνης » στον χώρο των ανακτόρων του Νέστορα ,σήμερα το μεσημέρι φυτεύτηκε η « Ελιά του Ιράκ » η οποία απουσίαζε, από τον πρέσβη του Ιράκ συμπληρώνοντας τις ελιές των Αραβικών χωρών.

Ο Δήμαρχος Νέστορος κος Τάσος Τσορώνης ,στην σύντομη ομιλία του στους επίσημους καλεσμένους ,τόνισε ότι η Μεσόγειος θάλασσα πρέπει να είναι θάλασσα της ειρήνης και οι λαοί της να ζούν αδελφωμένοι όπως και οι ελιές αυτού του ελαιώνα που ανθίζουν η μία δίπλα στην άλλη.

Στον χώρο της εκδήλωσης χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νέστορος ,χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας ενώ η Προισταμένη της ΛΗ Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ξένια Αραπογιάννη τους ξενάγησε στον Αρχαιολογικό χώρο των Ανακτόρων.

Ο Δήμαρχος Νέστορος κος Τ. Τσορώνης χάρισε στους πρέσβεις ( στον καθένα ξεχωριστά ) ένα μπουκάλι λάδι από τον « Ελαιώνα » , μία ελιά σε γλάστρα και μία Γκραβούρα που δείχνει το 2οροφο παλάτι στην ακμή του.

Το πρωί οι Άραβες Πρέσβεις επισκέφτηκαν την Αρχαία Μεσσήνη ,στις 9.30 πμ τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιθώμης κος Γεωργακόπουλος και στην συνέχεια ο Καθηγητής κος Πέτρος θέμελης τους ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώνεται με την επίσκεψη της αποστολής στο « ΚΕΑΠΕ »του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ,ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του οποίου έγινε με χορηγία των πρέσβεων και ολοκληρώνεται στις 22.00 με την παράθεση δείπνου από τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο.