ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

22.9.08

Φεστιβάλ "Μεσσηνίας Όψεις" στο Κάστρο της Πύλου

Η βροχή χάλασε το πρόγραμμα αλλά όχι την ατμόσφαιρα
Με το μισό πρόγραμμα λόγω βροχής, αλλά σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μεσσηνίας άνθρωποι - Μεσσηνίας γεύσεις» στις 15/09/2008 το βράδυ στο Νιόκαστρο Πύλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μεσσηνίας Όψεις.
Μπορεί οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις τοπικών συλλόγων που είχαν προγραμματιστεί να αναβλήθηκαν, καθώς η εκδήλωση σχεδιάζεται να γίνει πια ολοκληρωμένη στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο, ωστόσο, παρά τη νεροποντή, ο κόσμος βρέθηκε στο κάστρο.
Και ο προσκεκλημένος για το μουσικό μέρος της βραδιάς Λουδοβίκος των Ανωγείων δεν άφησε έτσι τους επισκέπτες. Σε στεγασμένο χώρο του κάστρου παρουσίασε κομμάτια από τον καινούργιο του δίσκο «Ποια πάθη από τον έρωντα», που περιλαμβάνει μελοποιημένες ιστορίες από την «Ερωφίλη» του Χορτάτση, τον «Ερωτόκριτο» του Κορνάρου και την «Εύμορφη Βοσκοπούλα», αγνώστου Κρητικού ποιητή.
Υποσχέθηκε δε ότι θα ξανάρθει τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα για να δώσει ολόκληρη τη συναυλία, όπως είχε προγραμματιστεί.
«Ήταν μια συγκινητική βραδιά» σημείωσε στο «Θ» η διευθύντρια του Φεστιβάλ Διονυσία Χρυσομπόλη. «Παρά την ατυχία με τον καιρό, υπήρχε πολύ καλή διάθεση και εξαιρετική ατμόσφαιρα.
Ήταν τεράστια η προσφορά των συλλόγων που ήρθαν από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας με τα προϊόντα τους στην Πύλο και παρουσίασαν ένα πολύ σημαντικό δείγμα της γαστρονομίας του τόπου μας και όχι μόνο. Για παράδειγμα, ο Σύλλογος της Αετοφωλιάς έφερε και τα καθίσματα. Αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν εθελοντικά, τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει. Μας συγκίνησε επίσης ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Φέρθηκε όχι σαν προσκεκλημένος, αλλά σαν να ήταν συνδιοργανωτής μας».
Στο περίπτερο του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης οι ντοματοκεφτέδες που πρόσφεραν οι γυναίκες του συλλόγου είχαν μεγάλη απήχηση .Ουρές κόσμου σχηματίστηκαν προκειμένου να απολαύσουν την εξαίρετη λιχουδιά φτιαγμένη από την μοναδική ποικιλία ντομάτας της Μεταμόρφωσης «Χοντροκατσαρή»
Οι ντομάτες που ήταν πάνω στο τραπέζι προσφέρθηκαν σαν αναμνηστικό δώρο στον Λουδοβίκο των Ανώγειων