ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10.7.08

H Παγκόσμια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στην Πύλο


H Παγκόσμια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στην Πύλο

H επίσημη έναρξη της “63ης Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών”, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ στη Γιάλοβα της Πύλου, από το νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημ. Δράκο.
Στη Γιάλοβα έχουν αρχίσει να συρρέουν από τις προηγούμενες ημέρες μοτοσικλετιστές, από 27 χώρες, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να φτάσει τους 1200.
Οι εκδηλώσεις της Συνάντησης θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου και στη συνέχεια 55 από τους μοτοσικλετιστές θα αναχωρήσουν για το Πεκίνο μεταφέροντας τον Κότινο και την Φλόγα της Ειρήνης από την Αρχαία Μεσσήνη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η τελετή παράδοσης της “Φλόγας Ειρήνης” στους Οδοιπόρους των δρόμων της Ελιάς” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ιθωμαία 2008”. Εξάλλου στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνάντησης μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων στη Γιάλοβα και 4 εκθέσεις εικαστικού περιεχομένου.
Τις εκθέσεις αυτές θα εγκαινιάσει την Παρασκευή στις 7:30’ το απόγευμα από την πρύτανη του Συμβουλίου Αραβικών Χωρών και πρέσβειρα της Συρίας Σουάντ Αλ Αγιούμπι. Η διοργάνωση της Συνάντησης γίνεται από τον οργανισμό του πολιτιστικού οδοιπορικού “Δρόμοι της Ελιάς”, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών και της ΕΛΠΑ, και την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, του Δήμου Πύλου και άλλων φορέων.