ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

21.7.08

Νεστόρεια από 26 Ιουλίου στον Δήμο Νέστορα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέστορος «Νεστόρεια 2008» το οποίο ξεκινά στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 14 Αυγούστου.

Αναλυτικά έχει ως εξής:

26 /7 Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με
την ορχήστρα του Νεκτάριου Χατζηδάκη στις 10 μ.μ. στην πλατεία Κορυφασίου.

2 Αυγούστου στις 7 μ.μ.
Τελετή έναρξης των Νεστορείων, αγώνες δρόμου παίδων
εφήβων, ανδρών, απονομή μεταλλείων, στην κεντρική πλατεία. Στην συνέχεια θα
πραγματοποιηθεί επιστημονική ομιλία-ενημέρωση από τον παθολόγο-διαβητολόγο, διευθυντή του Διαβητολογικού Κέντρου του Τζάννειου Νοσοκομείου Ανδρέα Μελιδώνη, με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης: Η σύγχρονη επιδημική απειλή εναντίον της υγείας μας» στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου.

3/8 Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων ΑΟ Χώρας – ΠΣ Καλαμάτας στο δημοτικό
στάδιο στις 7 μ.μ. Στις 9.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής από ομάδα έντεχνων Χωραϊτών ζωγράφων στον κινηματογράφο REX.

4/8 Λαογραφική έκθεση στις 8.30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο Χώρας. 9.30 μ.μ. 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με την επιμέλεια του Αναστάσιου Καλογερόπουλου, στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου.

5/8, 9.30 μ.μ. Οπτικοακουστικό θέαμα από το Ωδείο Πύλου, με αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη, στην πλατεία Κορυφασίου. Παιδικό θέατρο «Η σταχτοπούτα και η… ιστορία της» από το θέατρο του παιδιού στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου.

6/8 Μουσική βραδιά με την κομπανία του Τάσου Τσόπελα στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ρωμανού. Θεατρική παράσταση «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο προαύλιο Γυμνασίου –Λυκείου.

7/8 Συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σάκη Μπουλά και Χρήστο Θηβαίο
στις 10 μ.μ. στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου.

8/8 Θεατρική παράσταση «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου στις 10 μ.μ. στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου.

9/8 Γιορτή κρασιού, με παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα του Μάνθου Ζολώτα, 10 μ.μ., πλατεία Αμπελοφύτου.

10/8 19ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στο κέντρο Ψαράκια στις 12 μ.μ., ενώ στις
9.30 μ.μ. αδελφοποίηση με το δήμο Ιθάκης, γιορτή κρασιού και μουσική βραδιά με τον Παναγιώτη Λάλεζα στην πλατεία της Χώρας.

11/8 Ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον, με περιήγηση και αποψίλωση στο δάσος Μεταξάδας, καθαρισμό παραλίας Ρωμανού, τουρνουά ποδοσφαίρου με αγώνες παίδων και το βράδυ στις 9.30 ομιλία με θέμα «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον στην ανατολή του21ου αιώνα» από τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Μπαχούμα.

14/8 Θεία Λειτουργία στην ιερά μονή Αγίου Γεωργίου Μεταξάδας και το βράδυ μουσική βραδιά στο Ρωμανού.