ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

30.5.08

Ολοι οι δήμαρχοι θέλουν την μεταρρύθμιση αλλά….

Να μην θιγούν τα κεκτημένα
Τελικά ο δημαρχιακός θώκος είναι περιζήτητος ,αυτό έδειξε η χθεσινή ολομέλεια των δημάρχων (παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη ) στην Καλαμάτα.
Ολοι θέλουν να επωφεληθούν από τα οικονομικά κίνητρα που δίνει σαν προίκα η πολιτεία στις συνενώσεις του Καποδίστρια 2 αλλά κανένας δεν θέλει να χάσει την έδρα του δήμου του.
Τελικά κοινή διαπίστωση των περισσοτέρων ήταν ότι με τα υλικά που «μαγειρεύεται» ο νέος Καποδίστριας περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα λύσει, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους μικρούς πληθυσμιακά Δήμους.
Στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν χαρακτηριστικά ,ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλ. Κουτσοδημητρόπουλος, ότι τα σενάρια που κυκλοφορούν για τη χωροταξική κατανομή των Δήμων στη Μεσσηνία (4 Δήμοι στα όρια των παλιών επαρχιών και 11- 12 ΟΤΑ) είναι «απαράδεκτα, Ο δήμαρχος Άριος Γ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι το εγχείρημα του «Καποδίστρια 2» είναι μάλλον επικίνδυνο για την ύπαιθρο, ο δήμαρχος Νέστορος Αν. Τσορώνης μίλησε για ήπιες συνενώσεις Δήμων.

Υπέρ της αλλαγής μοντέλου λειτουργίας των ΟΤΑ εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Στ. Καλοφωλιάς.
Πόλεμο κατά του νέου «Καποδίστρια» κήρυξε ο δήμαρχος Αίπειας Ν. Αναστασόπουλος, που υποστήριξε ότι η θεσμοθέτησή του δεν πρόκειται να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ύπαιθρος και, κατ’ επέκταση, οι μικροί Δήμοι.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικ. Κακλαμάνης, υποστήριξε ότι ο διάλογος για τον «Καποδίστρια 2» θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, ο νέος νόμος θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2009