ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

8.5.08

Συνέδριο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας για τον "Καποδίστρια 2"

Οι συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, στο πλαίσιο του προγράμματος διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, είναι τα θέμα συνεδρίου που οργανώνει η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας στις 7 Ιουνίου, στην Καλαμάτα.
Εν μέσω φημών, σεναρίων αλλά και δηλώσεων γύρω από την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, με το όνομα «Καποδίστριας 2», συνεδρίασε προχθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.
Μεταξύ όσων συζητήθηκαν ήταν και η διοργάνωση γενικής συνέλευσης για το φλέγον θέμα των συγχωνεύσεων των Δήμων, αλλά και η σχετική ενημέρωση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Την άποψη ότι είναι δύσκολες οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Παπαφλέσσα Περ. Ψώνης. Ο κ. Ψώνης πρότεινε να δοθούν συγκεκριμένα ερωτήματα στα Δημοτικά Συμβούλια για να μορφωθεί άποψη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν οι αποφάσεις είναι πρόχειρες, δε θα γίνει η μεταρρύθμιση που πρέπει.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας έχουν χωριστεί σε διάφορα «στρατόπεδα»,με απώτερο σκοπό την διατήρηση των κεκτημένων του Καποδίστρια 1.