ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

22.4.08

Στη μοίρα τους οι πυρόπληκτοι του Ταϋγέτου


Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στα καμμένα
Η μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση είναι το σημαντικότερο θέμα από αυτά που απασχολούν τους πυρόπληκτους κατοίκους του Ταϋγέτου, όπως προέκυψε από την προχθεσινή επίσκεψη στις καμένες περιοχές κλιμακίου του Πα.Σο.Κ. με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτή Ηλείας Ι. Κουτσούκο.
Ο κ. Κουτσούκος μαζί με το βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Κουσελά και άλλα στελέχη, κομματικά και αυτοδιοικητικά, επισκέφθηκαν κατά σειρά το Καρβέλι, το Λαδά, την Αρτεμισία, τις Πηγές, την Αλαγονία και τη Νέδουσα.
Όπου κι αν επιχειρούσαν να ενημερώσουν τους κατοίκους για τους λόγους της επίσκεψής τους, εισέπρατταν το πλήρες φάσμα της αδιαφορίας της κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους.
Έντονη ήταν, επίσης, η αγωνία όλων για την αποκατάσταση του καμένου αρδευτικού δικτύου, καθώς με ένα μεγάλο μέρος των δενδροκαλλιεργειών (ελιές, κάστανα, κεράσια κ.λπ.) καμένο, μοναδική πηγή εισοδήματος θα μπορούσε να αποτελέσει η καλλιέργεια κάποιων κηπευτικών. Όμως, με βάση τις ακολουθούμενες διαδικασίες, είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί και θεωρείται αρκετά πιθανό πως θα χαθεί και η φετινή περίοδος.
Σημαντικό πρόβλημα, όπως προέκυψε, αποτελεί και η έλλειψη αναμεταδότη των τηλεοπτικών σταθμών σε ολόκληρη η περιοχή, που παραμένει και επικοινωνιακά αποκομμένη.
Μια σημαντική παράμετρο, ότι οι περισσότεροι στην περιοχή δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, έθεσε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτεμισίας Γεωργία Βασιλάκη, σημειώνοντας πως πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, στο οποίο σκοντάφτουν όλοι. Επίσης η κα Βασιλάκη, με την ιδιότητα της εκπροσώπου της ΝΟΕΣ του Πα.Σο.Κ., μίλησε για το μηδενικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται από πλευράς αποκατάστασης η περιοχή